Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in intreprindere eram doi asociati.Cel de-al doilea asociat s-a retras din IF inainte de inceperea procesului intentat de constructor in vederea recuperarii debitului, dar azi executorul care pune in aplicare sentinta a trimis poprire pe salar la societatea la care lucreaza fostul asociat.Este legal? Deasemenea el are deja poprire pe salar in cuantum de 30 %.Daca este legal i se poate retine mai mult?
Eu am achitat deja 90 % din debitul principal urmand sa incep achitarea penalitatilor. Mai pot fi executat si pentru penalitati?
Si ultima intrebare va rog: Credeti ca ar fi o solutie sa solicit insolventa pentru a intra intr-un proces de reorganizare? Intrarea in insolventa ma protejeaza de executarea bunurilor?
Probabil ca instanta care a pronuntat sentinta de care vorbiti a considerat relevanta in speta perioada de timp in care s-a derulat contractul, perioada in care erati 2 asociati in IF.
Retinerile pot atinge cota maxima de 1/3 din venituri
Asteptati promulgarea legii insolventiei persoanei fizice si publicarea ei in M.Of.
Legea intrea in vigoare la 6 luni de la puiblicare.
Restante intretinere
dionutz
am citit la dv pe site despre un proiect de lege care prevede ca legea 175 din 2010 sa-si prelungeasca efectul pana in iunie 2012.nu am mai gasit alte detalii ... (vezi toată discuția)
Insolventa
cristi i
Buna ziua!
Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la ... (vezi toată discuția)