avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Executare silita
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Executare silita

Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in intreprindere eram doi asociati.Cel de-al doilea asociat s-a retras din IF inainte de inceperea procesului intentat de constructor in vederea recuperarii debitului, dar azi executorul care pune in aplicare sentinta a trimis poprire pe salar la societatea la care lucreaza fostul asociat.Este legal? Deasemenea el are deja poprire pe salar in cuantum de 30 %.Daca este legal i se poate retine mai mult?
Eu am achitat deja 90 % din debitul principal urmand sa incep achitarea penalitatilor. Mai pot fi executat si pentru penalitati?
Si ultima intrebare va rog: Credeti ca ar fi o solutie sa solicit insolventa pentru a intra intr-un proces de reorganizare? Intrarea in insolventa ma protejeaza de executarea bunurilor?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:16, 30 Mai 2015
Probabil ca instanta care a pronuntat sentinta de care vorbiti a considerat relevanta in speta perioada de timp in care s-a derulat contractul, perioada in care erati 2 asociati in IF.

Retinerile pot atinge cota maxima de 1/3 din venituri

Asteptati promulgarea legii insolventiei persoanei fizice si publicarea ei in M.Of.
Legea intrea in vigoare la 6 luni de la puiblicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri din salariu ciprianmon ciprianmon Detin un IF pe care am o sentinta de executare din partea unui constructor cu care am derulat un contract.La momentul semnarii contractului de construire, in ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere dionutz dionutz am citit la dv pe site despre un proiect de lege care prevede ca legea 175 din 2010 sa-si prelungeasca efectul pana in iunie 2012.nu am mai gasit alte detalii ... (vezi toată discuția)
Insolventa cristi i cristi i Buna ziua! Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la ... (vezi toată discuția)