avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate maneaciprian17

Activitate maneaciprian17

Răspuns la discuția Impozit pentru ong
Va multumesc!

Raspunsul celor de la finante a fost urmatorul:
"daca aveti activitati comerciale ce depasesc valoare de 15.000 de euro atunci intrati in categoria celor ce vor platii impozitul de 3% si abia atunci trebuie sa reveniti cu modificari.
Pana atunci tot ce se va depune, daca nu vor exista angajati, este bilantul anual. Mai exact dumneavoastra in 2014 depuneti bilantul pentru 2013"

Asta a fost raspunsul directorului finantelor unde este repartizat ONG ul meu...

Buna ziua!

Am infiintat de curand o asociatie de tip ONG.
Cand am mers sa scot CIF ul doamna de la administratia finantelor publice unde suntem arondati mi-a dat sa completez declaratia 010.
Am completat unde am stiu dupa care i-am dat spre verificare. S-a uitat peste ea si mi-a spus ca este in regula. In 2 ore mi-a eliberat CIF ul.

In momentul de fata contabila ma intreaba daca platim impozit pe profit sau pe venit. Raspuns pe care nu am stiut sa il dau dar i-am trimis declaratia 010 unde nu este bifat nimic.
Am intrat pe ministerul finantelor sa verific daca totul este in regula si intradevar pentru ong ul meu apar ca nu platesc nici un fel de impozit.

Este posibil asa ceva, in conditiile in care noi vom incasa taxe, cotizatii, vom avea profit din eventualele proiecte castigate, vom avea salarii si alte surse de venit pentru asociatie?!

Sau trebuie sa depun din nou declaratia 010 si sa bifez categoria de impozare?
Trebuie sa schimb si cif ul?

Va multumesc!!
MULTUMESC!

Dar in cazul in care printez statutul si actul constitutiv, il semneaza toti membri, si eu in calitate de presedinte merg cu ele la un notar sa le autentific, se poate? imi autentifica cineva aceste documente?
sau trebuie sa am neaparat documentele autentificate/atestate in original pentru a putea sa mai fac un alt exemplar autentificat/atestat original?!
Va multumesc pentru raspunsuri!

In cazul asta o sa cer avocatului sa imi mai autetifice inca o data statutul si actul constitutiv si sa mi le dea in original.
Statutul a fost autentificat de avocat dar mie mi-a dat o copie xerox dupa statut. Are vreo valoare aceasta copie? Folosesc aceasta copie pentru cazurile unde mi se cere sau printez din nou statutul, il semnam, si mergem cu el la Notar sau avocat pentru autentificare?
Intreb acest lucru pentru ca avem cateva proiecte ce ne cer statut si act constitutiv autentificat.

Va multumesc!
Va multumesc!

Deci totul este in regula? mai sunt necesare si alte documente doveditoare?

Am citit pe alte forumuri si unii spuneau ca este nevoie de scrisoare catre Ministerul Justitiei pentru a obtine certificatul de inregistrare in registru asociatiilor si fundatiilor si numarul de inregistrare..
Buna ziua!

Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor.

Autentificarea acestor documente ce presupune?

Este considerat autentic un statut /act constitutiv pe care il printez si il semneaza membri asociatiei, sau judecatoria trebuia sa imi elibereze statutul si act constitutiv cu timbre si alte elemente??? eu am primit de la avocat o copie a statutului semnat de membri pe care a scris avocatul ca este in conformitate cu art.3, alin.1 din legea 51/1995, dar este in COPIE. Este in regula?

va multumesc!
Buna ziua!

Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG.

Mai exact, pentru infiintarea asociatiei am apelat la un avocat care s-a ocupat de toata procedura.
La finalizarea procedurii avocatul mi-a adus urmatoarele acte:
-Incheierea sedintei publice;
-O cerere de acordare a personalitatii juridice ce are un numar de inregistrare de forma 213/275/2013;
-Certificat de inscriere a persoanei fara scop patrimonial, cu un numar de forma 9 din 26.02.2013;
-Statutul, actul constitutiv...

Cu aceste documente avocatul m-a trimis la finante sa obtin CIF-ul. La finante am completat declaratia 010 si CIF-ul mi-a fost eliberat.
Am facut stampila, am deschis contul si cam asta a fost toata procedura.

In momentul de fata eu nu stiu daca sunt sau nu inscris in Registrul Asoc si Fundatiilor.
Care este procedura necesara pentru a putea intra in posesia acestui document?
Mai exista si alte documente ce ar trebui sa le obtin pentru a fi in regula si a nu ma trezi ca nu functionam in legalitate?

Va multumesc mult!
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra pentru ca deja au trecut 2 luni de la obtinerea CIF ului si nu vreau sa am probleme, cu atat mai mult ca am emis si platit facturi!