Acum aproximativ 2 saptamani am comandat un produs de pe un site al unei companii din Chicago - SUA . Odata cu confirmarea comenzii mi-au comunicat ca in cazul transferurilor international plata trebuie facuta inainte .
Am efectuat plata prin transfer bancar, deci stiu sigur ca banii au ajuns in contul unei firme din Chicago ( altfel s-ar fi returnat suma ) . Desi am facu plata la urgenta si banii le-au intrat in cont a doua zi , dupa multe conversatii pe mail , abia la o saptamana dupa ce s-a efectuat plata mi s-a confirmat primirea banilor si mi s-a spus ca urmeaza sa primesc un numar de urmarire a coletului .
Din acel moment nu am mai primit niciun mesaj de la firma respective , nu imi mai raspunde nimeni la mailuri , nici macar la telefon.
As dori sa imi recuperez banii , insa nu stiu care ar fi cea mai buna varianta .
Tinand cont de faptul ca transferal s-a facut catre o persoana juridica , banuiesc ca sunt oarecum acoperit .
Am urmatoarea speta : un batran pe care parintii mei l-au ingrijit , a decedat acum aproximativ 8 ani . Bunurile de care s-a stiut au trecut in proprietatea parintilor mei , in urma actelor de mostenire . Acum am aflat ca bunicul a detinut candva si o proprietate care i-a fost confiscata de comunisti . Problema este ca nu am gasit niciun act legat de aceasta proprietate . Intrebarile mele sunt :
1. Cum pot afla detalii despre proprietatea care i-a fost confiscata ? Exista o evidenta din care sa reiasa proprietatile pe care le-a detinut de-a-lungul vietii ?
2. In situatia in care aflu informatii despre acea proprietate , se poate solicita o despagubire ?