avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Activitate florin2013

Activitate florin2013

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
multumesc. Spor
Buna ziua. o intrebare celor mai experimentati in ale invatatului pe termen lung
De cate ori v-ati propus sa parcurgeti materia pana la concurs?
Eu mi-am planificat sa parcurg fiecare material in doua randuri (ex. civilul 3 sapt din ian si 4 sapt din aprilie sa zicem), plus o recapitulare in ultima luna. Mai invata cineva in fel asemanator, sau voi va alocati mai mult timp si treceti numai o data consistenta plus recapitularea?
Multumesc.
Buna ziua!
Am cateva intrebari
1. Cu privire la tematica- se invata strict dupa tematica din 2013 sau se mai adauga unele subiecte care au fost folosite anii trecuti ca de ex: donatia, succesiunea testamentara etc la civil acestea fiind mai vizibile..
2. Cei care invatati de ceva timp, imi puteti spune cam cu ce ati inceput si cum va structurati o saptamana/luna de studiu?....imi e greu sa ma decid cu ce sa incep, desi primul gand a fost sa incep cu aplicarea in timp a NCC...deci civilul de la inceput
Multumesc. Spor
multumesc pentruu raspuns. spor la invatat sau succes in cariera...dupa caz :)
multumesc pentru raspuns! Spor la invatat inteligent :)
La multi ani! Sa fie anul in care admiterea in INM sa nu mai fie un vis ci realitate!
Ma alatur si eu cursei spre INM
am mai incercat in 2013 doar cu 2 luni de studiu..rezultatul 63 puncte not bad ..but not enough
anul asta vreau sa incep din ianuarie
cateva intrebari:
1. Cum se invata din timp...? daca dupa ce e afisata tematica inveti doar acele subiecte...acum cand mai e mult timp pana la afisarea tematicii ce subiecte se invata ...ca doar nu inveti tot...ori iei subiectele cumulate ce s-au dat in ultimii 3, 4 ani sau cum se procedeaza?
2. Ce anume se invata pentru inceput? Eu m-am gandit sa ma bazez pe studiul codurilor in special , mai ales procedurile pt ca am vazut ca la proceduri cam 80% din grile sunt pe coduri...si abia spre vara dupa ce stiu codurile de procedura sa atac cu carti de doctrina.
3. bibliografie
pt 2013 am folosit :
civil-Boroi, Stanciulescu+ cod
procedura civila-tabarca +cod (codul 70%) (in loc de tabarca as vrea o varianta mai concentrata dar de calitate)
penal-Udroiu+cod
procedura Udroiu +cod (cod 70%)
la penal am sesizat ca Udroiu nu prea ar fi suficient in special pt dezv gandirii pe speta
intentionez sa mai adaug un autor la penal...ce imi recomandati?
4. la penal si procedura penala se invata pe vechile coduri ma gandesc, iar dupa afisarea tematicii se recupereaza cu acele subiecte care se cer pe noile coduri, asa e?
Cam atat...
Astept ajutorul vostru si va doresc succes!
Salut
Parerea mea este ca o sa fie cate un post, doua, maxim 3 pe camera, scoase la concurs pentru stagiari si ca din cele 3 posturi tot atatea vor fi luate de odraslele notarilor in exercitiu...si asta pentru ca ....sunt mai bine "pregatiti" :)

oricum cred ca taxa de inscriere o sa fie enorma ca de obicei...acum cativa ani era 3000 de lei, sper sa nu fi uitat sa o fi actualizat in raport cu inflatia...:)

oricum succes! anul asta s-ar putea sa fie mai putin aranjat tocmai prin faptul ca e primul an fara "dispensa" si poate cred ca au sa iasa treburile de la sine..."ca odraslele-s dastepte ca tac-su", desi ma indoiesc de corectitudine..... totusi..e o miza prea mare

Interventie moderator: cand uitati sa scrieti ceva reveniti la mesajul scris folosind butonul Editeaza, conf. regulamentului, pct 1.3; aveti 30 de minute pentru a completa sau corecta - in acest fel si cei care vor dori sa raspunda pot urmari mai usor discutia. Multumesc pentru intelegere.