Ca o scurta descriere a cazului
In 2006 comisia judetena pt stabilirea dreptului de proprietate a reconstituit dreptul de proprietate al tatalui meu pe 9,5 ha pe raza comunei a. Din nu stiu ce motive ( neprezentare sau lipsa de teren) punerea in posesie nu a fost facuta .
In 2009 am primit o informarea conform careia cererea prefectului jud prin care se solicita obligarea agentiei domeniilor statului la intocmirea si predarea terenurilor agricole a fost respinsa prin decizie Definitiva si Irevocabila prin hotararea curtii de apel Bucuresti . De asemenea informarea solicita acceptul in scris de a primi despagubiri pt suprafata de teren agricol de 9,5 ha . Consecinta acestei decizii a fost intocmirea unui dosar in care se solicita despagubiri de la Anrp depus la primaria comunei a.( cred ca in 2013 a fost intocmit dosarul)
Recent am luat legatura cu persoana care se ocupa de fondul funciar de la primaria comunei a pentru a verifica gradul de solutionare al dosarului . De la acesta am aflat ca dosarul depus a fost trimis la consiliul judetean pentru a trimis mai departe spre Anrp dar legislatia s-a modificat si consiliul a inapoiat dosarul primariei comunei in vederea punerii in posesie terenului care urmeaza sa fie reconstituit. Momentan pe raza comunei nu sunt terenuri disponibile .
In urma celor detaliate va rog sa evaluati care sunt sansele de castig in instata scopul fiind redobandirea terenului
buna ziua ,
va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o situatie :
conform legii 2472005 prin hotararea comisiei judetene urma sa primesc o suprafata de teren de 9.5 ha din domeniul privat al statului in urma reconstituirii dreptului de proprietate.
prefectura judetului a solicitat obligarea agentiei domeniului statului la intocmirea si predarea terenului solicitat de comisia judeteana ca urmare a aplicarii legii fondului funciar de pe raza comunei respective (stelnica)
cererea prefectului a fost respinsa in mod definitiv si irevocabil de inalta curte de casatie si justitie bucuresti,(deoarece teren nu exista) drept urmare am fost inscrisi pentru primirea de despagubiri
ma intereseaza sa stiu daca exista o cale legala de a recupera pamantul tinand cont ca momentan se discuta legea de restiuire a proprietatilor sau daca nu unde ar trebui sa ma adresez pentru a primi despagubirile (si mai exact ce inseamna despagubire ? valoarea terenului + uzfruct ?)