avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperarea dreptului de proprietate asupra terenului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperarea dreptului de proprietate asupra terenului agricol

buna ziua ,
va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cu privire la o situatie :

conform legii 2472005 prin hotararea comisiei judetene urma sa primesc o suprafata de teren de 9.5 ha din domeniul privat al statului in urma reconstituirii dreptului de proprietate.

prefectura judetului a solicitat obligarea agentiei domeniului statului la intocmirea si predarea terenului solicitat de comisia judeteana ca urmare a aplicarii legii fondului funciar de pe raza comunei respective (stelnica)

cererea prefectului a fost respinsa in mod definitiv si irevocabil de inalta curte de casatie si justitie bucuresti,(deoarece teren nu exista) drept urmare am fost inscrisi pentru primirea de despagubiri

ma intereseaza sa stiu daca exista o cale legala de a recupera pamantul tinand cont ca momentan se discuta legea de restiuire a proprietatilor sau daca nu unde ar trebui sa ma adresez pentru a primi despagubirile (si mai exact ce inseamna despagubire ? valoarea terenului + uzfruct ?)

va multumesc

Alte discuții în legătură

Punere in posesie teren stanculumintza stanculumintza Ca o scurta descriere a cazului In 2006 comisia judetena pt stabilirea dreptului de proprietate a reconstituit dreptul de proprietate al tatalui meu pe 9,5 ... (vezi toată discuția)
Reconstituire propietate privata asupra terenurilor atreydespaul atreydespaul Parintii mei au primit titlu de proprietate pe o suprafata de pamant de 3,1 ha cu 0,5 ha mai putin decat este prevazut in registrul agricol cat au de drept ( ... (vezi toată discuția)
Carei autoritati ii pot adresa o reclamatie administrativa referitoare la incalcarea legii nr. 18/1991? rolex rolex Care este institutia publica CENTRALA careia i se poate adresa o sesizare ADMINISTRATIVA , material probator privind restituirea ilegala de proprietati ... (vezi toată discuția)