Parintii mei au primit titlu de proprietate pe o suprafata de pamant de 3,1 ha cu 0,5 ha mai putin decat este prevazut in registrul agricol cat au de drept ( 3,62 ha ). Parintii au depus cerere de reconstituire, cu toate actele doveditoare necesare, iar comisia locala de fond funciar au stabilit ca au dreptul la cele 0,5 ha, dar au refuzat sa expertizeze felul in care s-au constituit titlurile de proprietate a parintilor si vecinilor pentru a putea regasi suprafata in intregime, drept urmare comisia locala a hotarat atribuirea unei alte suprafete de pamant. Intrucat suprafata de pamant oferita este improprie culturii agricole, parintii mei au refuzat aceasta oferta cerand in continuare reintregirea suprafetei asa cum au mostenitate si ei de la parintii lor. Mentionez ca parintii mei sunt oameni in varsta, iar primaria de care apartine acel teren este in alta localitate decat cea de domiciliu, au obosit de atatea drumuri si, intr-un final, obositi de atatea tergiversari, au hotarat sa renunte la cele 0,5 ha si au depus cerere pentru inscrierea in anexa 23 despagubiri.
Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor admite cererea parintilor mei, in conformitate cu actele depuse, cu Hotararea consiliului local pentru stabilirea dreptului de proprietate si a legii 18/1991 si hotaraste, in septembrie 2010:
- reconstituire dreptului de proprietate in favoarea parintilor mei pentru suprafata de 0,5 ha teren si dispune inscrierea in anexa 23 despagubiri
- prevederile prezentei hotarari vor fi aduse la indeplinire de catre consiliul local si alte institutii
Din septembrie 2010 si pana in prezent, secretarul primariei pe raza careia se afla terenul ii minte, in mod constant, pe parintii mei ca au format si trimis dosarul la prefectura pentru inaintarea la ANRP, spunand ca trebuie sa aibe rabdare, rabdare...
Fiindca parintii mei au obosit si prea batrani, am incercat sa rezolv mai departe, la institutia prefectului am primit confirmare ca dosarul nu a fost depus si, la insistentele mele au trimis inca o instiintare catre cosiliul local din comuna cu pricina, am vorbit si eu cu secretarul primariei care, in continuare sustine ca a trimis dosarul...
Ce pot sa fac mai departe ?
Nu este o lege care obliga un functionar sa rezolve intr-un anumit interval de timp?
Pot trimite in judecata secretarul/consiliul local pentru taraganarea timp de 3 ani in constituirea si trimiterea dosarului?
Pot renunta la constituirea dosarului pentru despagubiri si sa acceptam primirea unei suprafete de pamant in alta locatie?
Cel mai recent răspuns:
atreydespaul , utilizator
22:15, 7 Iunie 2013