avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie teren

Ca o scurta descriere a cazului
In 2006 comisia judetena pt stabilirea dreptului de proprietate a reconstituit dreptul de proprietate al tatalui meu pe 9,5 ha pe raza comunei a. Din nu stiu ce motive ( neprezentare sau lipsa de teren) punerea in posesie nu a fost facuta .
In 2009 am primit o informarea conform careia cererea prefectului jud prin care se solicita obligarea agentiei domeniilor statului la intocmirea si predarea terenurilor agricole a fost respinsa prin decizie Definitiva si Irevocabila prin hotararea curtii de apel Bucuresti . De asemenea informarea solicita acceptul in scris de a primi despagubiri pt suprafata de teren agricol de 9,5 ha . Consecinta acestei decizii a fost intocmirea unui dosar in care se solicita despagubiri de la Anrp depus la primaria comunei a.( cred ca in 2013 a fost intocmit dosarul)
Recent am luat legatura cu persoana care se ocupa de fondul funciar de la primaria comunei a pentru a verifica gradul de solutionare al dosarului . De la acesta am aflat ca dosarul depus a fost trimis la consiliul judetean pentru a trimis mai departe spre Anrp dar legislatia s-a modificat si consiliul a inapoiat dosarul primariei comunei in vederea punerii in posesie terenului care urmeaza sa fie reconstituit. Momentan pe raza comunei nu sunt terenuri disponibile .
In urma celor detaliate va rog sa evaluati care sunt sansele de castig in instata scopul fiind redobandirea terenului

Alte discuții în legătură

Reconstituire propietate privata asupra terenurilor atreydespaul atreydespaul Parintii mei au primit titlu de proprietate pe o suprafata de pamant de 3,1 ha cu 0,5 ha mai putin decat este prevazut in registrul agricol cat au de drept ( ... (vezi toată discuția)
Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Cerere de retrocedare M_G M_G Buna ziua, Familia mea a primit in anii \'90 o serie de terenuri care au fost confiscate in perioada comunista. Dar in loc sa ni se retocedeze aproximativ 50 ... (vezi toată discuția)