avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie teren

Ca o scurta descriere a cazului
In 2006 comisia judetena pt stabilirea dreptului de proprietate a reconstituit dreptul de proprietate al tatalui meu pe 9,5 ha pe raza comunei a. Din nu stiu ce motive ( neprezentare sau lipsa de teren) punerea in posesie nu a fost facuta .
In 2009 am primit o informarea conform careia cererea prefectului jud prin care se solicita obligarea agentiei domeniilor statului la intocmirea si predarea terenurilor agricole a fost respinsa prin decizie Definitiva si Irevocabila prin hotararea curtii de apel Bucuresti . De asemenea informarea solicita acceptul in scris de a primi despagubiri pt suprafata de teren agricol de 9,5 ha . Consecinta acestei decizii a fost intocmirea unui dosar in care se solicita despagubiri de la Anrp depus la primaria comunei a.( cred ca in 2013 a fost intocmit dosarul)
Recent am luat legatura cu persoana care se ocupa de fondul funciar de la primaria comunei a pentru a verifica gradul de solutionare al dosarului . De la acesta am aflat ca dosarul depus a fost trimis la consiliul judetean pentru a trimis mai departe spre Anrp dar legislatia s-a modificat si consiliul a inapoiat dosarul primariei comunei in vederea punerii in posesie terenului care urmeaza sa fie reconstituit. Momentan pe raza comunei nu sunt terenuri disponibile .
In urma celor detaliate va rog sa evaluati care sunt sansele de castig in instata scopul fiind redobandirea terenului

Alte discuții în legătură

Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Reconstituire propietate privata asupra terenurilor atreydespaul atreydespaul Parintii mei au primit titlu de proprietate pe o suprafata de pamant de 3,1 ha cu 0,5 ha mai putin decat este prevazut in registrul agricol cat au de drept ( ... (vezi toată discuția)
Cerere de retrocedare M_G M_G Buna ziua, Familia mea a primit in anii \'90 o serie de terenuri care au fost confiscate in perioada comunista. Dar in loc sa ni se retocedeze aproximativ 50 ... (vezi toată discuția)