Buna seara! Parintii mei s-au casatorit in anul 1986. Eu m-am nascut in anul 1989. Impreuna au cumparat un apartament in rate, in anul 1988 (asa cum se proceda la vremea respectiva), dar au divortat in anul 1992. Eu am fost incredintata mamei + pensia alimentara aferenta, iar locuinta parintilor fiind proprietate de stat, respectiv contractul de inchiriere a fost atribuit mamei, iar tatal a fost evacuat din aceasta. Tatal s-a mutat in alt oras. Pe parcursul perioadei a platit pensia alimentara pana la majorat, desi nu i s-a dat voie sa ma vada in toti acesti ani. Din informatiile mele nu s-a facut partajul pentru imobilul respectiv. In anul 2003 mama a vandut acest apartament, cumparand altul cu o diferenta mica de pret intre cele doua. Intre timp m-am casatorit si mama a vandut recent si acest al doilea apartament detinut, achizitionand un al treilea apartament cu aproximativ 10.000 euro mai putin decat pretul de vanzare al celui de-al doilea apartament. Mentionez faptul ca nu am avut niciun beneficiu material in urma vanzarii-cumpararii apartamentelor. Eu am reluat relatia mea cu tatal meu dupa mai bine de 20 de ani, el afirmand faptul ca nu a avut nicio pretentie materiala la divort tocmai in speranta ca peste ani eu voi primi o parte din apartamentul lor, dar nu s-a intamplat asa. Avand in vedere ca in sentinta de divort nu sunt precizate si alte aspecte, din punct de vedere legal eu as avea vreun drept material din tranzactiile efectuate de mama mea sau din noul apartament achizitionat, cat timp ea este in viata? Mentionez faptul ca sunt singura la parinti.
Buna ziua! Ieri am primit autorizatia de traducator si as dori acum care sunt exact pasii, exact in ordine, care trebuie sa ii fac de azi inainte. Am intrat pe mai multe forumuri si sunt destul de confuza, fiind la inceput..... Va rog sa ma lamuriti. Multumesc anticipat! La revedere!