avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate deedeepsi

Activitate deedeepsi

As dori sa aflu si parerile dvs de specialitate sau din practica. Iata povestea:

In perioada in care angajata se afla in cic, firma intra in insolventa. Administratorul judiciar emite o decizie prin care activitatea firmei inceteaza si drept urmare angajatii acesteia trec in aproape aceeasi formula ca angajati ai unei alte firme cu nume asemanator si aceeasi activitate a aceluias patron. Mentionez ca patronul detine o serie de firme mai mici si mai mari cu activitati declarate diferite. Nu stiu daca firma la care au trecut angajatii exista deja sau a fost infiintata atunci. Ulterior o parte din angajati au fost concediati individual. Nu s-a pus problema preavizului, platilor unui salariu compensatoriu etc desi era vorba de reorganizare, dificultati economice la momentul incetarii cim-urilor.

Revenind la angajata ramasa singura incadrata la firma respectiva, avand cim suspendat: La revenirea la serviciu, probabil i se va inceta contractul indivividual de munca.

1.Are vreun drept,?
2. I se va acorda preaviz? pe perioada preavizului sta acasa daca nu mai are obiectul muncii?
3. Are dreptul la plata unui salariu compensatoriu si la somaj?
4. posibil sa i se propuna sa treaca la cealata firma unde postul pe care trebuie sa revina este in fapt ocupat. Cum poate proceda? La ce se poate astepta.?
5. Cat sunt de legale actiunile angajatorului de a transfera angajatii de pe o firma pe alta?
6. ce variante are angajatorul vis a vis de angajata si ce optiuni are angajata?

Ajutati-ma sa inteleg si sa lamuresc aceasta situatie in favoarea angajatei.

multumesc anticipat!
va multumesc pt raspuns.
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri urgente!

In prezent sunt in concediu crestere copil (al 2-lea copil). Copilul implineste 2 ani in data de 01.02.2012. Inteleg ca va trebui sa intocmesc o cerere de incetare a suspendarii cim si reluare a activitatii, iar angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii.

intrebarea mea este:
cu ce data solicit incetarea suspendarii,
in ce data ma prezint la servici(reincep activitatea,
cu ce data emite angajatorul decizia de incetare a suspendarii,

si daca ma poate ajuta cineva cum suna textual formularea aceasta a termenelor in cerere si decizie.

Multumesc!
Buna seara, va rog lamuriti-ma si pe mine!

In prezent ma aflu inca in concediu ingrijire copil nascut la 30.04.2008. CIM este suspendat pe perioada 23.06.2008-30.04.2010.
Intre timp s-a nascut al doilea copil pe data de 01.02.2010.
Am facut cerere de prelungire suspendare cim pentru crestere si ingrijire al doilea copil incepant cu data de 01.05.2010 pana la 01.02.2012 si am solicitat completarea adeverintei tip cu venitul ceruta de Directia muncii, precum si decizia de prelungire a suspendarii cim pentru cic 2.
Mi s-a eliberat un act aditional la cim prin care se mentioneaza suspendarea nu prelungirea suspendarii incepand cu 01.05.2010 pana la 01.02.2012 cu art 51 lit a CM. Contactati telefonic mi-au spus ca nu stiu ei de nici o decizie, ca sigur nu imi trebuie ...
Intrebare:
1. Decizia de prelungire a suspendarii se emite sau nu? Cu ce articol? Actul Aditional intocmit ca mai sus este valabil in absenta deciziei. Ma afecteaza pe mine in vreun fel cu privire la corectitudinea documentelor care imi atesta si evidentiaza activitatea de munca?
2. trebuia sa depun si cerere de incetare a a primei suspendari + inca o cerere de prelungire sau suspendare pentru cea de a doua perioada ce vizeaza al doilea copil?
3. Sunt corecte termenele?
4. La revenirea din cic, cum voi proceda , cerere de incetare suspendare cim+ alta cerere de revenire sau solicit ambele aspecte in ac cerere?
5. In cazul in care vreau sa incetez raportul de munca cu angajatorul pe perioada cic sau la finalul cic , cum se procedeaza?

Daca nu cer prea mult rog raspuns. Multumesc!