In prezent ma aflu inca in concediu ingrijire copil nascut la 30.04.2008. CIM este suspendat pe perioada 23.06.2008-30.04.2010.
Intre timp s-a nascut al doilea copil pe data de 01.02.2010.
Am facut cerere de prelungire suspendare cim pentru crestere si ingrijire al doilea copil incepant cu data de 01.05.2010 pana la 01.02.2012 si am solicitat completarea adeverintei tip cu venitul ceruta de Directia muncii, precum si decizia de prelungire a suspendarii cim pentru cic 2.
Mi s-a eliberat un act aditional la cim prin care se mentioneaza suspendarea nu prelungirea suspendarii incepand cu 01.05.2010 pana la 01.02.2012 cu art 51 lit a CM. Contactati telefonic mi-au spus ca nu stiu ei de nici o decizie, ca sigur nu imi trebuie ...
Intrebare:
1. Decizia de prelungire a suspendarii se emite sau nu? Cu ce articol? Actul Aditional intocmit ca mai sus este valabil in absenta deciziei. Ma afecteaza pe mine in vreun fel cu privire la corectitudinea documentelor care imi atesta si evidentiaza activitatea de munca?
2. trebuia sa depun si cerere de incetare a a primei suspendari + inca o cerere de prelungire sau suspendare pentru cea de a doua perioada ce vizeaza al doilea copil?
3. Sunt corecte termenele?
4. La revenirea din cic, cum voi proceda , cerere de incetare suspendare cim+ alta cerere de revenire sau solicit ambele aspecte in ac cerere?
5. In cazul in care vreau sa incetez raportul de munca cu angajatorul pe perioada cic sau la finalul cic , cum se procedeaza?
1.Actul aditional este OK. Oricum, daca trebuie si decizie, o sa afle ei la primul control ITM.
2. Nu trebuie o cerere de prelungire a suspendarii, ci o cerere de suspendare pentru crestere copil (intamplator :)) ai nascut in parioada primei suspendari).
3.Termenele sunt bine.
4.Cerere revenire.
5.Demisie scrisa.