Buna seara,
Impreuna cu sotul deținem un apartament pe care dorim să îl închiriem. Sotul lucreaza iar eu sunt in concediu de creștere al copilului.
Contractul l as face pe numele soțului, este posibil asa in conditiile in care suntem amândoi proprietari?
Dacă rămâne pe numele soțului contractul , poate afecta in vreun fel acest venit indemnizația pe care eu o primesc?
Dacă întocmim contractul pe amândoi mi se poate suspenda indemnizația, chiria fiind un venit pe care l as obține în CCC?
Va multumesc mult!
Spuneti-mi va rog daca exista vreo posibilitate ca un PFA , care are masina pe comodat sa deduca integral combustibilul. Firma se ocupa de vanzare de jucarii , iar pentru aprovizionare se fac multe deplasari in tara si pana acum nu s-a decontat decat 50% din valoarea bonurilor de combustibil.
In cazul in care exista posibilitatea de a se deduce integral combustibilul, exista vreo limita?
Se pot deduce integral si cheltuielile cu piesele de schimb, asigurari etc?
Va rog sa ma ajutati si cu legea care reglementeaza aceste lucruri.
Doresc sa aschizitionez o masina second-hand pe PFA neplatitor de TVA.
Intrebarea mea este daca pot depune numerar ca persoana fizica in PFA in valoare de 40.000 - 50.000 lei pentru achizitia aceste masini si apoi sa o cumpar fara leasing?
Masina achizitionata trebuie sa fie neaparat de la un dealer auto care poate emite si factura , sau poate fi si de la o persoana fizica si sa inregistrez valoarea doar pe baza acelui contract.(Nefiind platitor de TVA as mai economisi niste bani)
Mentionez ca banii pe care ii voi depune ii voi obtine printr-un credit de nevoi personale , pot utiliza banii obtinuti, in acest fel?
Daca achizitionez masina , in cat timp se amortizeaza ? (data fabricatiei e 2011)