avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Ilie2000

Activitate Ilie2000

Multumesc
Administratorul si unicul actionar al unei societatii comerciale mi-a prezentat un contract de administrare, prin care vroia ca eu sa-i administrez firma. Datorita clauzelor din contract, am refuzat.Specific ca eram angajat la el la firma in functia de inginer.Dupa o perioada de timp am aflat ca s-a prezentat la un notariat si a facut o procura in favoarea mea , pentru a-i administra firma . La acesta data, el este urmarit penal pentru anumite fapte comise ca administrator al firmei respective. Cu toate ca eu nu am semnat nici o hartie, acel administrator vrea sa se foloseasca de aceea procura pentru a se razbuna pe mine. Este posibil?
Multumesc
Detin o societate comerciala inregistrata la Registru Comertului si care poarta demumirea unei firme care a existat pana in anul 2007, si care a fost vanduta de statul roman unor investitori straini , ocazie cu care, acestia au rebotezat aceea firma cu numele pe care ei il aveau in strainatate. Conform legii, daca o societate isi pierde numele, pe o perioada de 2 ani, acea denumire este blocata, iar dupa aceea data, oricine poate sa ceara de la Registrul Comertului sa poata folosi acel nume. Asa spune legea. Asa ca, la peste 5 ani de la data la care numele fostei firme a fost pierdut, eu am cerut la Registru Comertului acel nume, mi s-a aprobat, si mi-am infiintat o firma. L-a aproape 6 luni dupa ce firma a fost inregistrata, si in functiune, am primit o scrisoare de la conducerea firmei ce cumparase cu 8 ani in urma fosta societate, si mi-a adus la cunostinta ca, daca in termen de 15 zile nu voi renunta la numele firmei pe care il am acum, vor face plangere penala la adresa mea in baza Legii 11/1991, urmand ca dupa aceea, ei sa -si infiinteze o firma propie cu aceea denumire.Intrebarea mea este: Sa cedez amenintarilor sau nu?Multumesc