avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Delegare prin procura atributii administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Delegare prin procura atributii administrator

Administratorul si unicul actionar al unei societatii comerciale mi-a prezentat un contract de administrare, prin care vroia ca eu sa-i administrez firma. Datorita clauzelor din contract, am refuzat.Specific ca eram angajat la el la firma in functia de inginer.Dupa o perioada de timp am aflat ca s-a prezentat la un notariat si a facut o procura in favoarea mea , pentru a-i administra firma . La acesta data, el este urmarit penal pentru anumite fapte comise ca administrator al firmei respective. Cu toate ca eu nu am semnat nici o hartie, acel administrator vrea sa se foloseasca de aceea procura pentru a se razbuna pe mine. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Ilie2000 , utilizator 22:55, 6 Aprilie 2013
Este posibil sa incerce sa dea vina pe dumneavostra,dar....paza buna trece primejdia rea
daca aveti un avocat prieten(?) scrieti-i o scrisoare extrem de clara la care veti anexa contractul de inginer.Mentionati ca orice alt contract este pur si simplu o fabricatie si o inselatorie.II trimeteti acesta scisoare recomandat si cu confirmare de primire.
În opinia mea nu este posibil, organul de cercetare penală obţine date şi analizează situaţia cu privire la faptele contrare legii pe care administratorul le-a săvârşit în calitatea lui, ba mai mult de atât invocarea unei procuri poate chiar să dovedească reaua lui credinţă.
Contractul de administrare de fapt reprezinta de fapt un mandat pe care vi l-a acordat administratorul societatii. Atata timp cat dvs. nu ati acceptat acest mandat, nu ati semnat acest contract de administrare nu trebuie sa va ingrijorati. De asemenea, procura nu are nicio valoare daca nu ati savarsit acte de administrare care v-au fost conferite de acest act.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Sunt executat pt suma de 30.000 lei, titlul executoriu e un bilet la ordin din anul 2018 în care semnătura nu îmi aparține( când am deschis ... (vezi toată discuția)
Speta administrator societate macex macex Buna ziua Am urmatoarea speta. Un administrator de societate a transmis catre o alta persoana o procura speciala in care ii confera unele atributii legate ... (vezi toată discuția)
Procura cu drept de administrare oanamustatea oanamustatea buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu o problema si anume, daca X si Y detin o SRL care devine inactiva. X pleaca in strainatate si face o procura cu drept de ... (vezi toată discuția)