avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale speta administrator societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

speta administrator societate

Buna ziua

Am urmatoarea speta. Un administrator de societate a transmis catre o alta persoana o procura speciala in care ii confera unele atributii legate de administrarea societatii: ridicare numerar, ordine de plata catre furnizori, incheiere contracte cu furnizori / clienti, vanzare de active, etc .Nu i-a conferit si dreptul de a semna si de a depune situatii financiare lunare, de a face plati catre bugetul de stat s.a.m.d , in general indatoriri ce tin de bonitatea unei firme in ochii Fiscului. Pana acum, administratorul s-a achitat de obligatii. In cazul in care vor fi probleme pe viitor , cel caruia i-a fost incredintat mandatul , va avea vreo obligatie sau vreo raspundere ? Tinand cont ca in procura nu sunt specificate aceste atributiuni.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 17:03, 27 Ianuarie 2011
Va raspunde doar daca si-a depasit atributiile conferite prin mandat de reprezentantul legal al societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract ssibiu ssibiu Buna ziua, am urmatoarea speta : In calitate de Beneficiar, am comandat o cantitate de marfa de la un Furnizor. Marfa a fost livrata de unul dintre soferii ... (vezi toată discuția)
Ransmitere mandat asociat PAS22 PAS22 Buna ziua, Exista o societate, SRL, cu doi asociati, din care unul majoritar. Asociatul minoritar indeplineste si functia de administrator. Odata cu ... (vezi toată discuția)
Frauda sa nu SPVM3100 SPVM3100 In 2005 am deschis o firma in Romania deci sunt principalul actionar,in 2010 luna decembri am venit in Romania pt ca simteam ca ceva se intampla cu firma mea ... (vezi toată discuția)