In 2005 am deschis o firma in Romania deci sunt principalul actionar,in 2010 luna decembri am venit in Romania pt ca simteam ca ceva se intampla cu firma mea deoarece Administratorul nu vroia sa vorbeasca cu mine la telefon,i-am trimis mail-uri si imi spunea ca treaba este buna,doar ca sunt ceva datorii,am venit in Romania pe neanuntate si m-am deplasat la firma sa vad ce se intampla,m-am intalnit cu Administratorul si cu Contabilul si impreuna am vazut actele,va spun jale mare,datorii la stat,la furnizori,peste tot,nu am putut face nimic atunci de sarbatori si am plecat inapoi!M-am intors in martie ca sa o inchid si am mai descoperit ceva,in luna Feb 2011 apar 2 imprumuturi facute de catre Administrator,unul de la tatal sau si unul de la fratele sau facute la notar cu o procura,baga la negru fura banii nu baga in casa de marcat,nu stiu exact ce a facut el...acum nu stiu ce sa fac ca sa recuperez datoriile...el nu a mai dat bani la fisc de ani de zile,multi dintre angajati nici nu au carte de munca,e un haos total acolo...
EDIT: Imprumuturile apar in actele de contabilitate ca bagate in firma mea,pt platirea salariilor si a altor datorii,pt a imprumuta bani nu trebuia sa stiu si eu?
Administratorul mi-a condus firma fraudulos,ce pot sa fac?!
depuneti plingere la Politie - Serviciu de Investigare a Fraudelor.
este bine sa aveti un audit facut de o firma de specialitate inainte de a depune plingere ptr a sti exact ce s-a intimplat in firma si cum motivati cererea. este o proba care va usura derulara anchetei.
Administratorul unei societati comerciale pe langa drepturile conferite de lege si actul constitutiv al societatii mai are si foarte multe indatoriri legale.
Dupa cum bine a spus colegul ,, matahachiro" este de recomandat sa efectuati un audit intern prin care sa constatati realitatea din ,, teren", dupa care, in functie de rezultate formulati plangere penala( daca administratorul a savarsit infractiuni) sau actiune in raspundere impotriva administratorului (instanta civila).
Srl
Z.A.G.
Buna ziua. As vrea sa va intreb daca sint asociata(detin 50% din partile sociale) intr-un SRL si administrator(50%) as putea sa ies din firma in urma demisiei ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare
Vladcrs
Buna ziua ,am și eu o întrebare este o societate unde sunt 4persoane fiecare cu 25% .Am primit informare in legătura cu lichidarea firmei in Decembrie 2017 ... (vezi toată discuția)