avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL

Buna ziua. As vrea sa va intreb daca sint asociata(detin 50% din partile sociale) intr-un SRL si administrator(50%) as putea sa ies din firma in urma demisiei ? Ce implica acesta demisie ? Ce urmari are acesta demisie? Raspund pt. datoriile firmei ? Mentionez ca celalalt asociat si administrator nu vrea sa ma lase sa ies din firma pt. ca este fostul meu sot si vrea sa ma lase cu datorii pe care le-a facut pe firma intentionat fara sa stiu si fara sa vad sau sa semnez un act in firma . Mai mult decit atit , sediul firmei este apartamentul in care eu locuiesc cu copii mei , fostul sot locuind de un an la mama sa la alta adresa . Trebuia sa primesc toata corespondenta pt.firma la sediul firmei (apartamentul) iar fostul sot a vorbit cu postasul sa nu aduca scrisorile la mine , la sediul firmei ci la mama sa ca sa nu vad eu notificarile de la Finante pt.datorii sau de furnizori pt.facturile neplatite .Mai mult decit atit am vazut in balanta de verificare a lunii iunie 2010 (pe care abia a vrut contabile sa mi-o dea: l-a anuntat pe fostul meu sot si a venit si mi-a facut scandal, mi-a spus ca ma baga in puscarie pt. datoriile firmei) in contul 455 vreo 500 mil.lei vechi ca si cum el ar fi creditat firma sau firma este datoare lui cu suma acesta . Va trebui sa-i platesc 50% acesti bani ? Cum pot dovedi ca ma santajeaza si toate datoriile le-a facut pe firma dupa divortul nostru? Pot cere expertiza contabila pt. a verifica corectitudinea inregistrarilor contabile sau pt. a demonstra ca eu nu am semnat niciodata nimic pt.firma deoarece am stat acasa si am crescut copii ? Mai mult decit aceasta in luna ianuarie i-am facut plingere penala pt.neplata pensiei alimentare(nefinalizata nici acum) si atunci mi-a zis ca ma baga in puscarie fara sa-mi dau seama la ce se refera si ca o sa platesc scump . Am avut incredere in el deoarece a inceput sa se poarte mai frumos s-a mai calmat , venea la copii si parea ca putin ne intelegem, mai bine . Va rog ajutati-ma ce sa fac . Nu am cu ce sa platesc aceste datotii .
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:55, 18 August 2010
Aveti multe probleme si parerea mea esta ca daca doriti sa le rezolvati, ar fi bine sa va angajati un avocat
iesirea din firma nu se face prin demisie ci prin cesionarea partilor sociale sau prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit pe firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am fost casatorita 9 ani si impreuna cu sotul meu am deschis un bar in care amindoi sintem administratori si asociati (50% ... (vezi toată discuția)
Retragerea din srl a unui asociat Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Revin cu problema mea mai veche si as vrea sa va intreb cit dureaza si cit costa un proces in urma caruia vrea sa ies din firma ... (vezi toată discuția)
Iesirea din srl a unui asociat Z.A.G. Z.A.G. In Dec.2008 am deschis un bar(SRL) impreuna cu sotul meu , amindoi fiind asociati cu parti egale adica 50% fiecare , capitalul social fiind ... (vezi toată discuția)