avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragerea din srl a unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragerea din srl a unui asociat

Buna ziua. Revin cu problema mea mai veche si as vrea sa va intreb cit dureaza si cit costa un proces in urma caruia vrea sa ies din firma (SRL) in care am fost asociat si administrator (50%) cu fostul meu sot(50%) . Vreau sa ies din firma iar fostul sot nu este de acord ambii fiind asociati si administratori in proportie de 50% intr-un SRL iar noi am divortat de 1 an . Poate fostul sot sa-mi puna bete in roate si la proces , sa se impotrivesca si atunci? Ce probe trebuie sa aduc ca sa ma lase instanta sa ies din firma ? Mai mult face tot mai multe datorii pe firma de care eu nu am stiut . El a semnat pina in prezent toate actele si situatiile contabile depuse la Finante eu ocupindu-ma de crestea celor 2 copii mici si de treburile casei . Imi creaza probleme pt.ca i-am facut plingere penala pt.neplata pensiei alimentare de un an de zile . Ma ameninta ca ma va purta prin tribunal ani de zile si ca nu voi avea bani de procese .
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 01:05, 28 August 2010
Stimata d-na,
este foarte dificil ca, pe forum, sa primiti un raspuns care sa va multumeasca si sa va linisteasca..

Domeniul juridic nu este o stiinta exacta, astfel incat, nu se pot face niste calcule, care sa va conduca spre un rezultat cert.

Ideea e ca, daca lucrurile stau asa cum le-ati descris, iar d-voastra nu veti trata cu superficialitate aceasta situatie, sansele de a ajunge la o rezolvare intr-un timp rezonabil, sunt de partea d-voastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. As vrea sa va intreb daca sint asociata(detin 50% din partile sociale) intr-un SRL si administrator(50%) as putea sa ies din firma in urma demisiei ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat dintr-un srl Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am infiintat un SRL (un bar) impreuna cu sotul meu , fiecare fiind administrator si asociat cu cite 50% din partile sociale , in decembrie 2008 . ... (vezi toată discuția)
Srl Z.A.G. Z.A.G. Sint asociata intr-o firma (SRL) de la data infiintarii ei , adica 15.12.2008 . In aceasta firma eu am 50% din capital iar asociatul meu tot ... (vezi toată discuția)