avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL

Sint asociata intr-o firma (SRL) de la data infiintarii ei , adica 15.12.2008 . In aceasta firma eu am 50% din capital iar asociatul meu tot 50% (acesta este fostul meu sot de care am divortat din iunie 2009 fara partaj inca). Eu ,in tot acest timp nu am avut acces in firma pt.ca mi-a interzis el si am si alt servici la stat . Din luna iunie am vrut sa renunt si sa ies din acesta firma pe cale amiabila si sa trec partea mea fostului sot si asociat dar acesta tot tergiverseaza lucrurile . De curind am aflat ca nu a platit obligatiile la buget de la inceputul anului si acum sint in valoare de 10000 Roni . Firma nu prea merge bine . Pe de alta parte pe mine nu m-a consultat niciodata cu privire la deciziile pe care le-a luat in fima, nu am semnat nici un act sau registrul asociatiilor (nu cred ca are asa ceva), nu am avut voie sa calc in firma . Intrebarea meu este cum pot sa ies din firma si mai ales sa nu platesc datoriile pe care el le-a facut pe firma . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 18:21, 28 Decembrie 2009
Cu privire la datorii daca nu sunteti si administrator in firma nu sunt probleme iar cu privire la participatia in firma, puteti formula o cerere de retragere la Tribunalul teritorial.
exact. cerere la tribunal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea din srl a unui asociat Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Revin cu problema mea mai veche si as vrea sa va intreb cit dureaza si cit costa un proces in urma caruia vrea sa ies din firma ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma soc soc sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care ... (vezi toată discuția)
Iesirea din srl a unui asociat Z.A.G. Z.A.G. In Dec.2008 am deschis un bar(SRL) impreuna cu sotul meu , amindoi fiind asociati cu parti egale adica 50% fiecare , capitalul social fiind ... (vezi toată discuția)