avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesirea din SRL a unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesirea din SRL a unui asociat

In Dec.2008 am deschis un bar(SRL) impreuna cu sotul meu , amindoi fiind asociati cu parti egale adica 50% fiecare , capitalul social fiind de 2.000.000 lei vechi . Momentan am divortat de sotul meu si doresc sa ies din firma . Sotul meu nu este de acord si nu vrea sa ma lase sa plec din firma . Abia acum am aflat de la noua contabila pe care o are ca firma are datorii la bugetele statului de 200.000.000 lei vechi . Mentionez ca nu m-a lasat niciodata sa vad actele contabile ale firmei el ocupindu-se tot timpul de bar iar eu am ingrijit de copilul nostru pe care l-am nascut la inceputul anului 2009 . Ma ducea cu vorba tot timpul .Cum pot sa parasesc aceasta afacere care nu merge deloc fara sa platesc datoriile firmei , pe care le-a facut el fara stirea mea . Fostul sot a semnat toate documentele din firma inca de la infiintare iar eu nu am semnat nimic niciodata(doar ca sint de acord sa fiu asociat cu el) si nu am primit nici un ban din firma . Toate deciziile le-a luat fara sa ma consulte vreo data .Nu are nici registrul asociatilor . Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt. ca imi spune ca ma pune sa platesc si eu datoriile firmei iar eu nu mai vreau sa am de-a face cu el . I-a pus chiar barmanului sa ma bata daca calc pe acolo . Va rog sa ma sfatuiti cum sa ies din firma si sa nu platesc datoriile firmei . Va multumesc din suflet .
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 00:47, 29 Iulie 2010
nu puteti iesi decat prin cesiunea partilor sociale catre o terta persoana sau catre fostul dvs sot.. daca sunteti asociata in srl. iar el este si administrator iar dvs nu aveti calitatea de administrator, atunci nu trebuie sa va faceti griji.. el va raspunde ptr datoriile firmei nu dvs.. dvs raspudneti in limita capitalului social depus, adica un milion vechi.. atat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat dintr-un srl Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am infiintat un SRL (un bar) impreuna cu sotul meu , fiecare fiind administrator si asociat cu cite 50% din partile sociale , in decembrie 2008 . ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am fost casatorita 9 ani si impreuna cu sotul meu am deschis un bar in care amindoi sintem administratori si asociati (50% ... (vezi toată discuția)
Srl Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. As vrea sa va intreb daca sint asociata(detin 50% din partile sociale) intr-un SRL si administrator(50%) as putea sa ies din firma in urma demisiei ... (vezi toată discuția)