avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... retragere asociat dintr-un SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

retragere asociat dintr-un SRL

Buna ziua . Am infiintat un SRL (un bar) impreuna cu sotul meu , fiecare fiind administrator si asociat cu cite 50% din partile sociale , in decembrie 2008 . Eu nu m-am ocupat de firma fiind in ingrijire copil pina la 2 ani pina in luna martie 2009. In luna mai 2009 am divortat de sotul meu si am facut o conventie scrisa , redactata de un avocat , pe care am semnat-o amindoi in prezenta a 2 martori (conventia nu este autentificata la notariat)in care ne imparteam bunurile si in care la unul dintre puncte am hotarit amindoi sa preia el firmele :barul si inca o firma de constructii . Din acel moment am fost tot timpul pacalita de fostul meu sot ca trece partea mea din firma pe un o anumita persoana dar sa mai astept ca nu are timp ba el , ba viitorul lui asociat . Intre timp eu am facut o plingere penala pt. neplata pensiei alimetare de catre fostul meu sot si in prezent sintem in proces . In tot acest timp fostul meu sot mi-a tot spus ca a trecut pe firma unde este unic asociat investitiile de pe bar si eu voi ramine cu datoriile si cu placuta de afara de pe perete . Am pornit actiunea in instanta pt. a putea iesi din firma in octombrie 2010 . Mai precizez ca eu nu am semnat nici un document din firma , nu am fost consultata nici la luarea deciziilor iar cind i-am spus ca ma voi duce in bar sa vad actele mi-a spus ca a pus un om sa ma bata . Fostul meu sot spune in instanta ca nu ma lasa sa ies din firma pt. ca firma are datorii (500 mil.lei vechi) catre el si datorii la bugetul de stat si vrea sa impartim datoriile , asta drept razbunare pt. procesul pe care i l-a intentat pt. pensia alimentara . La toate aceste discutii cu fostul meu sot nu am martori dar dupa ce vorbeam cu el o sunam pe sora mea sa ma invete ca sa fac . Ea stie de toate aceste discutii dar de la mine . Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa nu platesc datoriile pe care nu eu le-am facut si sa ies din firma . Va rog ajutati-ma ca eu nu voi avea de unde sa platesc . Am un avocat dar care nu-mi da sperante prea mari . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 18:26, 10 Aprilie 2011
De ce nu incercati sa-l chemati la o sedinta de mediere? Poate ajungeti la vreun acord macar pe una din problemele pe care le aveti de rezolvat cu sotul d-voastra? Procesele sunt lungi, grele,costisitoare, sedintele la mediator, pot fi una, doua, de cateva ore si daca ajungeti la un acord il depuneti in instanta si obtineti pe baza lui o hotarare judecatoreasca. Sedintele se desfasoara in biroul mediatorului, sunt confidentiale si poate aveti noroc. Conditia necesara, dar nu suficienta pentru a ajunge la un acord este ca si sotul d-voastra sa se prezinte la mediere....Incercati si aceasta varianta noua in Romania, alternativa, de solutionare a conflictelor. Gasiti mediatorii autorizati pe pagina Consiliului de mediere, www. cmediere.ro, in Tabloul mediatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit pe firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am fost casatorita 9 ani si impreuna cu sotul meu am deschis un bar in care amindoi sintem administratori si asociati (50% ... (vezi toată discuția)
Insolventa , lichidare , dizolvare srl Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. In primul rind as vrea sa va relatez situatia in care sint : in dec.2008 am deschis un bar(srl) impreuna cu sotul meu in care eram asociati si ... (vezi toată discuția)
Mediator pt disputa intre proprietari cu cote indivize dubick dubick Unde pot sa apelez pt un mediator care sa incerce sa rezolve o disputa pe care o am cu un coproprietar pt refuz de achitare a datoriei pt reparatii la ... (vezi toată discuția)