avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator pt disputa intre proprietari cu cote indivize
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator pt disputa intre proprietari cu cote indivize

Unde pot sa apelez pt un mediator care sa incerce sa rezolve o disputa pe care o am cu un coproprietar pt refuz de achitare a datoriei pt reparatii la instalatia apa/canal. Ce se intampla daca refuza sa se prezinte la mediere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 08:19, 10 Noiembrie 2012
Pe site-ul Consiliului de mediere, cmediere.ro, gasiti Tabloul mediatorilor autorizati pe judete, de unde va alegeti un mediator din orasul d-voastra. Deasemenea sa fiti atent sa alegeti dar mediatorii activi, nu suspendati...
Daca refuza sa se prezinte la mediere nu aveti cum sa-l obligati, medierea este voluntara, dar sa speram ca mediatorul va reusi sa-l convinga sa se prezinte la acesta procedura. Mai mult dupa cum stiti, daca veti ajunge cumva in instanta veti avea deja si procesul-verbal de informare gata pregatit.
Ce inseamna proces verbal de informare? Pe baza la ce se intocmeste? Multumesc
Prin modificarile aduse la legea medierii partile sunt obligate sa participe la o sedinta de informare cu privire la mediere, in urma careia obtin un proces-verbal care atesta faptul ca s-au prezentat la aceasta informare si pe care-l prezinta in instanta. Sedinta de informare este GRATUITA.
La aceasta sedinta mediatorul va expune detalii cu privire la mediere, ce este, ce se intampla in sedinta de mediere, la ce va foloseste medierea, ce puteti face cu rezultatul obtinut in urma medierii, etc. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Convocare la mediere, mediator lipsa! Dumies Dumies Am gasit inchisa usa unde trebuia sa aiba loc medierea la sediul mediatorului. Ce e de facut? (vezi toată discuția)
Etape parcurgere procedura informare si mediere sexu sexu daca eu initiez medierea si piritul nu se prezinta la sedinta de informare gratuita ,pot sa ma duc in instanta? iar daca se prezinta si dupa informarea ... (vezi toată discuția)