Buna seara. In primul rind as vrea sa va relatez situatia in care sint : in dec.2008 am deschis un bar(srl) impreuna cu sotul meu in care eram asociati si administratori fiecare cu cite 50% din partile sociale . Dupa 6 luni de la infiintarea firmei am divortat iar la divort impreuna cu fostul sot am incheiat o conventie (care nu e autentificata la notar dar este semnata in prezenta a 2 martori )in care se specifica faptul ca el ramine cu barul si cu o alta firma de constructii la care era asociat unic .Timp de aproape un an si jumatate m-a mintit ca el a gasit un prieten la care ii voi cesiona partea mea din firma . Tot amina sa mergem la Reg.Comertului ba ca nu are timp , ba ca nu are bani , etc. Pina la urma am apelat la Instanta de judecata pt. a ma retrage din firma .La proces fostul meu sot nu se prea prezinta iar cind a venit a spus ca nu ma lasa sa ma retrag din firma pina nu platesc jumatate din datoriile firmei care in prezent sint cam de 30000 lei catre bugetele statului si 50000 lei catre el . Precizez ca eu nu am semnat nici un document din firma si nu am fost consultata la luarea deciziilor . Procesul merge greu si m-a amenintat ca va cumpara judecatorul . Cred ca asta a facut pt.ca la proces se consemneaza tot ce vrea el iar ceea ce spune avocata mea i se pare judecatorului ca nu este relevant . Ce imi recomandati? sa bag firma in lichidare ? dizolvare? insolventa? Cine va plati datoriile firmei in conditiile in care el a trecut toate investitiile si bunurile din bar pe firma unde este unic asociat . Au mai ramas stocuri in valoare de 3000 lei . As putea sa-mi pierd apartamentul care este proprietate personala? De ce striga pe scarile tribunalului ca daca as fi desteapta as baga firma in insolventa ? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt.ca am 2 copii mici de crescut iar la serviciul pe care il am in prezent sint trecuta pe lista de restructurari . Va multumesc din suflet.
Discutati problema cu avocata d=voastra iar daca nu are experienta necesara cautati un avocat care are si calitatea de practician in insolventa, asta pentru o eventuala declarare a insolventei.
Sunteti obligata sa solicitatea intrarea in insolventa daca sunt indicii temeinice in acest sens (conf L85/2006). Pe de alta parte, intrarea in insolventa nu este sinonima cu scutirea de a plati datoriile! Asta mai ales daca unul dintre creditori esti si MF!!! Este ceva mai complicata situatia descrisa. Avocatul va poate ajuta daca expuneti corect problema! Poate ar trebui sa va ganditi la atacarea actiunilor sotului de fallimentare voita a firmei detinute in comun....