avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator srl nu am acces la documentele firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator srl nu am acces la documentele firmei

Buna ziua . Am mai intrat pe forum cu problemele mele care se tot complica . Sint administrator si asociata impreuna cu sotul meu , de care am divortat de 2 ani , la un srl in parti egale . Pina acum citeva luni nu m-am implicat in firma deloc iar acum vreau sa vad situatiile financiare ale firmei iar fostul meu sot nu vrea sa mi le arate si a dat dispozitie contabilei sa nu mi le arate . Am fost si la Finante unde am cerut sa vad siuatiile financiare depuse de la infiintarea firmei (dec.2008) si mi-au spus ca nu mi le pot arata pt.ca au fost instiintati de fostul meu sot ca intre noi exista tensiuni foarte mari si sa i le cer lui . As vrea sa va intreb chiar nu am voie sa vad aceste situatii financiare , declaratii , etc.? As putea sa fac o adresa in scris catre Finante ? Ce ar trebui sa scriu in acesta? Am fost si la Registrul Comertului care mi-au spus ca pt. anul 2008 nu sint depuse la ei situatiile financiare anuale , pt.anul 2009 sa mai astept 2 saptamini iar pt.anul 2010 sa ma adresez Finantelor .As fi vrut sa vad daca a depus declaratiile la buget si toate celelalte situatii . Una dintre fetele de la Finante mi-a spus intre 4 ochi ca sint datorii la bugetele statului din 2009. Ce sa mai fac? Aces om are o mare influenta peste tot . Si la toti le este frica de el .
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 21:37, 16 Mai 2011
Cred ca aveti doua variante plauzibile: facti o oferta asociatului pentru preluarea partilor Dvs. sau solicitati inchiderea firmei pentru ca nu se pot lua decizii (niciunul nu poate obtine majoritate de voturi).

Succes!
Desi situatia este una conflictuala, incercati sa ajungeti la o intelegere cu sotul dvs. pe care sa o concretizati printr-o hotarare a asociatilor. In caz contrar puteti sa va adresati instantei pentru a cere retragerea din societate in conditiile art. 226 ali. 1 lit c. din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. Va sfatuiesc ca pentru aceste demersuri sa aveti langa dvs. un avocat.
Tocmai asta este ca am deschis proces pt.a ma retrage din firma dar el a spus instantei ca nu ma lasa sa ies daca nu platesc jumatate din datotiile firmei pe care el le-a facut . Mentionez ca eu nu am semnat niciodata nici un act din firma si nu am fost consultata la luarea deciziilor . Cu toate acestea a spus in instanta ca am luat deciziile impreuna , ca am semnat si eu actele de la infiintarea firmei , fara sa-i ceara judecatoarea dovezi scrise . Nu a fost de acord cu citarea martorilor , eu am propus 3 , pt.motivul invocat de el ca la discutiile noastre nu a asistat nimeni . iar instanta a incuviintat . Tot ce a spus el sint minciuni iar instanta il crede si nu-i cere dovezi . Nu stiu ce sa mai fac pt. ca mai este o infatisare . Avocata mea nu poate vorbi pt.ca judecatoarea o critica tot timpul ca nu s-a pregatit iar fostul meu sot nu are avocat . Sint disperata daca va trebui sa platesc din datorii pt.ca am 2 copii mici , nu imi da pensie inca(si cu aceasta problema avem proces) iar salarul meu este de 1000 lei si o sa-mi pierd si serviciul .
faceti cerere la instanta sa iesiti din firma
altfel este posibil sa raspundeti material
Faceti in primul rand o adresa la seful administratiei de care apartineti, nu mi-o luati in nume de rau dar nu stiu de ce prefera lumea sa mearga pe vorbe, toti cei care pun intrebari aici intreaba, roaga,etc. Se face in scris, atunci, pentru ca legal trebuie sa va prezinte aceste situatii nu au incotro. Mai ales ca acum totul este inregistrat in calculator si nici nu mai sapa prin arhive. Un raspuns trebuie sa primiti iar daca nu, cu o copie dupa adresa puteti sa chemati in judecata administratia financiara.
MAi aveti varianta Garzii Financiare, ca un fel de autodenunt si sa fiti prezenta cand vin si se face controlul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl lichidat la onrc magyari maria magyari maria Buna ziua. Sunt administrator (impreuna cu fostul meu sot) la un SRL, care din 2004 nu a mai depus bilant si nici alte declaratii etc. la ONRC apare lichidata ... (vezi toată discuția)
Srl Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. As vrea sa va intreb daca sint asociata(detin 50% din partile sociale) intr-un SRL si administrator(50%) as putea sa ies din firma in urma demisiei ... (vezi toată discuția)
Insolventa , lichidare , dizolvare srl Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. In primul rind as vrea sa va relatez situatia in care sint : in dec.2008 am deschis un bar(srl) impreuna cu sotul meu in care eram asociati si ... (vezi toată discuția)