avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate comerciala

Buna ziua . In urma unui proces pe care l-am deschis in urma cu 2 ani am obtinut in instanta o sentinta definitiva si irevocabila pt.dizolvarea unui SRL in care am fost si administrator si asociat impreuna cu fostul meu sot de care am divortat . Eu nu m-am ocupat de acesta firma niciodata de la infiintare pina la dizolvare , nu am semnat nimic in firma , nu am vazut nici un act al firmei pt.ca nu m-a lasat fostul meu sot .Am detinut 50% din partile sociale eu, iar 50% fostul meu sot si aveam puteri depline amindoi sa administram firma . Fostul meu sot a facut datorii pe firma intentionat sa ma puna sa platesc si eu si de aceea am vrut sa dizolv firma . Ieri am primit de finante o somatie de plata si un titlu executoriu pt.suma de 4000 roni , datorii la bugetele statului pe care nu le-a platit fostul meu sot din 2009 pina in 2012 , chiar si pe parcursul procesului , care a inceput in 2010 . As vrea sa va intreb cine plateste aceste datorii ? In sentinta scrie doar ca se dispune dizolvarea firmei si atit . Mentionez ca fostul meu sot a golit firma cum s-ar zice pt.ca a cumparat marfuri printr-o alta firma la care era unic asociat iar la firma la care acum s-a dispus dizolvarea aveam 2 angajati la care le platea salariile fara sa vireze la bugete obligatiile din salarii . De fapt pe acesta firma apareau mai multe cheltuieli decit venituri aducind-o pe pierderi si cu multe datorii la stat. Cine instiinteaza Registrul Comertului pt.stabilirea lichidatorului ? Daca lichidatorul nu are ce sa mai vinda din firma ( el a facut tot felul de smecherii prin cealalta firma la care era unic asociat) cum se vor stinge datoriile ?
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 07:55, 17 Mai 2012
Prin atragerea răspunderii persoanelor vinovate de aceasta situație, va sugerează sa urmăriti cu atenție situația, intrucat primul pas este atragerea răspunderii administratorilor indiferent ca sunt vinovați sau nu de starea de insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)
Insolventa , lichidare , dizolvare srl Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. In primul rind as vrea sa va relatez situatia in care sint : in dec.2008 am deschis un bar(srl) impreuna cu sotul meu in care eram asociati si ... (vezi toată discuția)
Radierea unei soc com dana4_dan dana4_dan In anul 1999 s-a infiintat un SRL cu 3 administratori (1 administrator de cetatenie romana si 2 administratori de alta nationalitae) si 2 asociati de alta ... (vezi toată discuția)