avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radierea unei soc com
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radierea unei soc com

In anul 1999 s-a infiintat un SRL cu 3 administratori (1 administrator de cetatenie romana si 2 administratori de alta nationalitae) si 2 asociati de alta nationalitate.Din cate stiu firma nu a functionat.Cum as putea inchide firma avand in vedere ca in tara este doar un singur administrator si un asociat , restul au parasit tara din anul 2004. Mentionez ca , firma apare si cu datorii la bugetul de stat si am primit o notificare de la un lichidator. Mai precizez ca nici unul din noi nu aveam actele firmei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:29, 8 Februarie 2016
Puteti inchide firma prin dizolvare pe cale judiciara pentru neindeplinirae obiectului de activitate, neintelegeri intre asociati etc, dar aveti nevoie de un avocat pentru aceasta procedura. Copii dupa actele societatii le puteti obtine de la Registrul Comertului unde firma are sediul social, contra cost.
@AndreeaRobu,
Cum sa mai inchida firma prin dizolvare cu avocat, daca firma este deja la lichidator si asociatul a primit deja notificare?
Cand a primit notificare asociatul = procedura de insolventa este deja deschisa, nu se mai poate gandi nimeni la modalitate alternativa de dizolvare, decat prin lichidare cu lichidator.

@dana4_dan, luati legatura cu lichidatorul, confirmati ca ati fost de buna credinta si rugati-va sa nu va atraga raspunderea pentru debitele restante (discutia este ampla in functie de calitatea persoanelor implicate, asociati /administratori, etc)
Buna ziua. Azi , m-am prezentat la lichidator sa-i comunic situatia in care ma aflu, dar neavand documentele firmei nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine. Am incercat sa-i explic faptul ca actele erau la ceilalti 2 administratori care au parasit tara din anul 2004. Pana in prezent eu nu am primit nici o instiintare de la anaf ca ar fi datorii la bugetul de stat. Intrebarea mea este ce poate sa faca lichidatorul in continuare? ce s-a va intampla cu lichidarea firmei? Eu voi fi trasa la raspundere? Imi revine numai mie de achitat datoriile restante sau o cota parte?
Vi se poate atrage răspunderea pentru datoriile firmei dar pentru asta trebuie îndeplinite mai multe condiții? Mandatul dvs de administrator era pe o perioadă nelimitată de timp sau înceta la o anumită dată?
Dacă nu știți, ar trebui să luați un certificat constatator de la Registrul comerțului. De asemenea, puteți solicita orice fel de acte din dosarul firmei.
dana4_dan a scris:
Intrebarea mea este ce poate sa faca lichidatorul in continuare? ce s-a va intampla cu lichidarea firmei? Eu voi fi trasa la raspundere? Imi revine numai mie de achitat datoriile restante sau o cota parte?

Dna Dana, parerea mea este, sa raspundeti in scris la notificarea primita de la lichidator (ar fi bine sa aveti suport juridic la redactarea raspunsului), fie mergeti cu nota de raspuns la biroul lichidatorului si ii lasati un exemplar, si cereti nr de intrare pe exemplarul dvs., fie trimiteti prin posta raspunsul, cu scrisoare deschisa si confirmare de primire.
Cat priveste atragerea raspunderii, daca sunteti administrator, cel mai probabil raspunderea va fi ceruta in solidar, ceea ce inseamna ca toti administratorii vor fi urmariti silit (pe venituri si imobile), pana la acoperirea integrala a prejudiciului, existand posibilitatea ca doar unul dintre admini sa plateasca tot. Mare grija!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de la lichidator dana4_dan dana4_dan Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate ... (vezi toată discuția)
Asumarea raspunderii administratorului firma fara datorii roxana35 roxana35 Am o firma care din 2003 nu a mai avut activitate, nu are nici un fel de datorii nici la furnizori si nici la finante. In 2008 am primit o adresa de la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In urma unui proces pe care l-am deschis in urma cu 2 ani am obtinut in instanta o sentinta definitiva si irevocabila pt.dizolvarea unui SRL in ... (vezi toată discuția)