avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilet la ordin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilet la ordin

Bună ziua!
Sunt executat pt suma de 30.000 lei, titlul executoriu e un bilet la ordin din anul 2018 în care semnătura nu îmi aparține( când am deschis societatea i-am făcut o procura unchiului meu, el mi-a garantat ca nu răspund deloc, eu fiind scutit de administrarea firmei)
Ce pot sa fac?
Sa revoc procura?
Nu vreau sa mai fiu administrator.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:13, 14 Martie 2020
Procura era un mandat dat unchiului de a administra firma, iar dumneavoastră erați doar asociat în firmă sau erați și administrator, dar l-ați mandatat ca să semneze în numele dumneavostră?
Trebuie să faceți plata, dacă unchiul dumneavostră avea dreptul de a semna în numele dumneavostră și pentru dumneavoastră, în calitate de administrator al firmei.
Firma pe care o administrați este executată, iar răspunderea personală este a celui care a emis biletul la ordin.
Dacă nu doriți să mai fiți administrator, faceți această mențiune la registrul comețului printr-un act modificator al actului constitutiv al societății (Hotărârea Adunării Generale a Asociaților sau Decizia Asociatului unic, după caz) - numiți un alt administrator.

Formulati o contestare la executare, in cadrul procesului va veti prevala inclusiv de procedura denuntarii inscrisului ca fals, potrivit normelor procesual civile!
Sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune? Având în vede faptul ca aveam 20 de ani iar el mi-a garantat ca nu pățesc nimic?
Mulțumesc foarte mult!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulati o contestare la executare, in cadrul procesului va veti prevala inclusiv de procedura denuntarii inscrisului ca fals, potrivit normelor procesual civile!

Demersul urgent este contestatia la executare cu solicitarea de suspendare a executarii!
O eventuala plangere penala se solutioneaza in ani de zile!
Da, par a exista premise si pentru inselaciune dar este greu de dovedit, mai simplu se dovedeste ca n-ati semnat dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto firma UTILIZATOR959 UTILIZATOR959 am incetat activitatea firmei (comert) si am cumparat doua masini din firma unde sunt administrator si asociat. firma este activa si nu are datorii la buget ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat Cristianna Cristianna Buna ziua!Ce pot face in cazul in care un bilet la ordin a fost refuzat din lipsa de disponibil?Multumesc (vezi toată discuția)
Procura societate - probleme allie22 allie22 Buna seara. Va solicit ajutorul intr-o problema. In urma cu un an am primit o procura de reprezentare a administratorului unei firme, administratorul in ... (vezi toată discuția)