Daca sunteti creditor, faceti demersuri pentru investirea cu formula executorie, iar ulterior investirii, faceti cerere de executare silita la executorul judecatoresc de la sediul debitorului.
Daca sunteti debitorul, incercati sa obtineti o rescadentare a datoriei, daca nu este posibil sa achitati cat mai repede debitul din bilet.
Multumesc.Noi suntem societatea creditoare iar biletul a fost refuzat din lipsa de disponibil al firmei unui fost angajat, care si-a facut o firma capusa in timpul in care era angajat la societatea noastra, noi nestiind ca firma este a lui.Cand am aflat bineanteles ca l-am dat afara.Rezultatul:Bilet la ordin refuzat!!!Problema este ca nu stiu ce se intampla in cazul in care nu are nimic pe numele lui.
Ati semnat si contract cu firma respectiva sau ati dat marfa doar in baza facturii?
Daca este si un contract , va puteti prevala de acesta si faceti o plangere penala pentru inselaciune. Chiar daca biletul la ordin nu este asimilat cecului (adica nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune art 215 alin 4 cod penal), se poate retine forma acestei infractiuni conform art 215 alin 2.
Toate astea, daca nu ajungeti la o intelegere cu debitorul....