avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la Ordin fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la Ordin fara acoperire

Daca o societate a platit cu bilete la ordin fara acoperire pot sa cer inceperea urmaririi penale in baza art 215 din codul penal? sau ce art. ar trebui invocat?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 18:10, 11 Octombrie 2009
Se poate face plangere penala privind savarsirea infractiunii de inselaciune - art 215 alin 2 si 3 cod penal.
Se pare ca numai la cec e infractiune, la bo poate fi infractiune daca se demonstraza ca refuzurile a s-au petrecut cu rea vointa in sensul ca emitentul stia de la emiterea bo-urilor ca nu va avea disponibil in cont.
se poate face plangere dar fara succes
Se poate face plangere si cu succes. Eu am un asemenea caz....
puteti face plangere penala, chiar daca se va da NUP tot il vor chema pe respectivul la politie sa dea declaratii, ii vor spune sa achite debitul, poate asa va plateste.
oricum, pana se misca politia, poate incercati si o executare silita (desi acum nu prea mai merge repede nici executarea silita, pana investiti biletele la ordin, pana obtine executorul incuviintarea executarii tot trec 2 luni minim)
eu as merge in paralel cu executarea si cu plangerea penala si as vedea daca obtin ceva.
este posibil ca politia sa va ceara BO in original, caz in care nu veti putea continua executarea, dar macar daca o incepeti poate reusiti sa ii faceti vreo poprire pana sa depuneti BO la politie, caz in care va veti putea recupera bani daca gasiti ceva in conturile debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imprumut girat cu bilete la ordin in alb dan_z dan_z BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)