avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vanzare auto firma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vanzare auto firma

am incetat activitatea firmei (comert) si am cumparat doua masini din firma unde sunt administrator si asociat. firma este activa si nu are datorii la buget doar la o firma veche de 4 ani am comis o ilegalitate? daca asociatul meu nu recunoaste ca l-am instiintat desi am proba ?
Cel mai recent răspuns: juristro , utilizator 19:29, 14 August 2012
In societatea comerciala unde exista 2 asociati nu se vinde nimic fara semnatura celor doi asociati, numai daca unul din cei doi nu este si administrator atunci raspunderea e doar acestuia celalalt e doar actionar. In general se aduce la cunostinta tot ce se face in firma de unul sau celalalt asociat si se iau decizii de comun acord pri Hotarare A.G.A.-hotarare interna a asociatilor si actionarilor societatii comerciale.Bunurile din firma sunt comune asociatilor la fel si dividentele firmei in functie de cota in societate si ptr asta se fac acte...fara ele totul e ilegal. :)
inteleg dar respectivul este strain si prin conversatii pe mail am dovada ca aceea era acordul, doar ca acum nu vrea sa semneze hotararea si imi cere bani in schimb. ce fac repun automobilul in proprietatea firmei ? ce risc?
Daca erati Asociati si Actionari pe Actul Constitutiv al S.C. aveti aceleasi drepturi si obligatii,totul se imparte prin dividentele societatii in functie de cotele parte din A.C. si nici unul din cei doi asociati/actionari nu poatelua/da/instraina nimic din S.C. fara acordul scris prin Hot.A.G.A. SAU PROCES VERBAL IN CADRUL S.C. semnat de ambii sau Contract de Vanz-cump semnat de ambii sau dumneavoastra aveati nevoie de imputernicire pe firma/procura notariala ca aveti voie sau nu sa faceti aceste actiuni pe firma altfel fapta e penala,.....foloase necuvenite....ascunderea...sau inselaciune....depinde exact de speta respectiva ,nu cunosc detalii exacte asa ca totul e interpretabil si in fapt cumva nelegal...acestea sunt doar supozitii cu privire la fapta dumneavoastra,iar ca totul sa fie legal trebuie ca celalalt sa fi semnat un act sau un contract care sa va dea voie sa va vindeti d-tra obiectele, daca erati pe Actul Constitutiv ambii asociati nu aveti voie din pct de vedere legal.
Fara a cunoaste exact faptele si detaliile ramanem la stadiul de supozitii.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
juristro, utilizator
Firma d-tra ete activa din pct de vedere fiscal,iar daca actionari si asociati sunteti ambii declarati prin Actul Constitutiv,bunurile firmei sunt proprietatea firmei care este persoana juridica si daca acte de instrainare a bunurilor din firma nu exista semnate de asociati/actionari atunci fapta de a vinde este savarsita cu intentie fara acordul ambelor parti si actele de vindere nu sunt valabile sunt nule, nu inteleg cu a-ti procedat cand ati cumparat masinile ...prin ce act ati cumparat?daca erati administrator al firmei odata cu incetarea activitatii nu mai aveati voie sa vindeti/cumparati nimic pe S.C........dar repet sunt doar supozitii.............
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
juristro, utilizator
e-mail....nu e o proba poate oricine scrie orice de pe un email.....actele sunt doar proces verbal,act de vanz-cumparare,iputernicire pe firma,procura prin notariat ....semnate de cel care va da acordul.....parerea mea e ca nu a-ti procedat corect si ca e dreptul celuilalt actionar sa va ceara partea lui ptr ca totul sa fie legal....ca si dv. si celalalt are aceleasi drepturi in cotele parte stabilite prin ACTELE SOCIETATII COMERCIALE......
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
juristro, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate functionare societate 4 ani fara ca un actionar 50% sa semneze macar un act? + cedare actiuni avramignat avramignat Buna ziua, Societate comerciala cu 2 asociati 50-50 si 4 administratori. Eu si asociat si aministrator in firma. De 4 ani nu am mai avut nici o legatura cu ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala PetcuLuisa PetcuLuisa Buna ziua am si eu o situatie la care nu stiu cum sa procedez! Societate comerciala - 2 asociati; unul dintre ei a cumparat o casa pe banii societatii, ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni bgina bgina prin succesiune trebuie(succesiunea a fost facuta acum 1an iar in acte nu am fost trecuta in locul sotului fapt pt care am trimis oficial o scrisoare prin ... (vezi toată discuția)