avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate comerciala

Buna ziua am si eu o situatie la care nu stiu cum sa procedez!

Societate comerciala - 2 asociati;

unul dintre ei a cumparat o casa pe banii societatii, celalalt nu (sunt frati).
Cum facem sa scoatem casa de pe numele societatii si sa platim la stat cat mai putin?
Care sunt procedurile, astfel incat sa nu fie contestabila tranzactia?(sa nu fie ca un avantaj considerat actionarului).

Sper ca ma puteti ajuta!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 17:02, 15 Ianuarie 2013
Daca a fost cumparat un imobil cu banii firmei si pe numele firmei este bun proprietate a s.c.

Daca vreti sa o scoateti din firma trebuie intocmit un contract de vanzare cumparare notarial iar banii incasati trebuie sa intre in contul firmei.

Mai multe detalii veti obtine de la notarul public unde o sa incheiati tranzactia.
daca imobilul a fost cumparat recent de catre firma, vindeti cu acelasi pret asociatului.

altfel, faceti raport evaluare imobil.

cel mai bine (beton), cu raport evaluare, si 'ntr-un caz, si-in celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto firma UTILIZATOR959 UTILIZATOR959 am incetat activitatea firmei (comert) si am cumparat doua masini din firma unde sunt administrator si asociat. firma este activa si nu are datorii la buget ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala neplatitoare de t.v.a. simosymo simosymo Buna ziua, Doresc sa cumpar o societate comerciala neplatitoare de TVA cu activitate principala: cod CAEN 9604 - activitati de intretinere corporala, care isi ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de la firma catre asociat forprobe forprobe Cum se poate face vanzarea unui imobil de la firma catre un asociat (majoritar)? prin incasarea banilor de firma? prin despagubirea asociatilor? trebuie ... (vezi toată discuția)