avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare societate comerciala neplatitoare de T.V.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare societate comerciala neplatitoare de T.V.A.

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o societate comerciala neplatitoare de TVA cu activitate principala: cod CAEN 9604 - activitati de intretinere corporala, care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat. In actele firmei sunt doi asociati, un director si mai au un contabil care nu stiu daca este angajat cu C.I.M. sau cu alta forma legala de munca. Unul dintre administratori a pus firma cu toate aparatura de vanzare si mi-a spus ca si asociatul este de acord. Solicita 30% din valoarea de vanzare a firmei si a aparaturii sub forma de avans pana la finalizarea tranzactiei. Cum trebuie sa procedez ? Ne intalnim cu toate persoanele din firma, inclusiv proprietarul spatiului (sau doar cu cei 2 asociati) la un birou notarial si intocmim un act de vanzare -cumparare, sau facem noi un contract de vanzare-cumparare cu martori din partea fiecaruia ? Daca schimbam sediul firmei ce acte trebuie facute, unde si cu cine ?
Am verificat activitatea firmei de membrifirmelistafirme.ro si firma este activa conform ANAF, nu are obligatii restante la buget la 31.12.2012, nu este publicata in buletinul insolventei si nu are dosare in justitie. Ce acte ar trebui sa verific inainte de a plati acontul (de ex. daca are stampila,registru unic de control, registre contabile (sa duc un contabil sa le verifice?)
Eu pot sa subinchiriez in acest spatiu, un post de lucru de manichiurista ?
Va multumesc,
Simona
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
simosymo, utilizator
Cel mai recent răspuns: simosymo , utilizator 20:55, 2 Martie 2013
Sfatul meu este sa va infiintati propria firma, deoarece cheltuielile ocazionate cu infiintarea unei societati sunt cam aceleasi cu transferul societatii de pe o persoana pe alta. Banuiesc ca va cere si o suma de bani suplimentar pentru ,,ca sa fie de acord"...Se poate sa fie si ceva avantaje legate de vadul de comert, numele firmei, vechimea ei insa trebuie sa cumpaniti foarte bine avantajele si dezavantajele....Pe de alta parte exista posibilitatea sa va infiintati o PFA sau o intreprindere individuala, entitati fara personalitate juridica mai usor de infiintat, posibilitati de a angaja personal si cu o contabilitate in partida simpla.
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Da, aveti dreptate. Imi cere si o suma de bani, iar acum am vazut ca "sunt e recuperat din firma inca aprox 10000 euro" - asa scriu asociatii acestei societatii in anuntul de pe internet, insa cand am discutat cu ei nu ne-au zis asa ceva. Puteti sa imi spuneti , mai exact ce insemna asta ?
Sotul meu are PFA, nu este mai usor sa transform PFA in S.C. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract subinchiriere mrs_ivona mrs_ivona Buna ziua! Sper ca am postat bine. Am o problema. Urmeaza sa inchiriez un spatiu pentru destinatie activitate comerciala. Proprietarul este persoana ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl? sau infiintare af? adina23 adina23 buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)