avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare SRL? Sau infiintare AF?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare SRL? Sau infiintare AF?

buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru comercializare imbracaminte.
1. Platitor de tva sau nu? Cum este mai avantajos?
2. Impozit pe profit 3%? Sau 16%?
3. Este adevarat daca nu ai terminat studii superioare nu poti fi administrator sau angajatul firmei? Ca nu prea am inteles?
Si ce acte mi-ar trebui ptr a demara afacerea? Momentan caut un spatiu de inchiriat, care sunt foarte scumpe la noi in iasi, si destul de mari ptr ce imi trebuie mie.
4. Pot tine eu contabilitatea si un contabil autorizat sa puna stampila? Sau eventual se poate angaja cu jumatate de norma?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lavi_2009 , utilizator 22:02, 25 Iunie 2009
AF- impozit 16 % si nu trebuie sa angajati obligatoriu contabil. Chelt. sunt mai mici.
Multumesc de raspuns, ptr AF as putea sa angajez si persoane in afara, adica nu cei din familie? Si care ar fi avantajele cu impozitul de 16%? Pare mai avantajos asta de 3%.
Si cu studiile superioare, cum este? Este adevarat ce se aude? Poti fi administrator dar nu si angajat? Sau nu poti fi nici administrator?
Pentru asociatiile familiale, salariatii pot face parte doar din familie. potrivit OG 44/2008 PFA si IF nu pot avea angajati, Ca sa platiti impozit 2,5 % la venituri tebuie sa infiintati un SLR opand pentru microintreprindere.
Noua ocupatie de administrator societate comerciala – cod 241939 - a fost introdusa prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica si reiese ca sunt necesare studii superioare pentru cei care opteaza, potrivit Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, sa exercite functia de administrator in calitate de salariat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator
ghola a scris:

Pentru asociatiile familiale, salariatii pot face parte doar din familie. potrivit OG 44/2008 PFA si IF nu pot avea angajati, Ca sa platiti impozit 3 % la venituri tebuie sa infiintati un SLR opand pentru microintreprindere.
Noua ocupatie de administrator societate comerciala – cod 241939 - a fost introdusa prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica si reiese ca sunt necesare studii superioare pentru cei care opteaza, potrivit Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, sa exercite functia de administrator in calitate de salariat.

[/quot
Multumesc mult ptr raspuns. Dar pot fi asociat administrator fara a fi salariat in aceasta functie, in acelasi timp pot fi propriul angajat pe un alt post, de ex vreau sa imi deschid un magazin mixt pot eu sa vand in baza unui contract de munca pe postul de vanzatoare, sau cum se numeste in cor.
In calitate de asociat unic puteti fi si administratorul firmei.

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d sau af intermedieri imobiliare Ionut_imob Ionut_imob Va rog sa ma ajutati si pe mine, vreau sa-mi deschid o firma de imobiliare (intermediere) cu asociat unic (doar eu). Am 28 ani si nu stiu ce sa aleg dintre ... (vezi toată discuția)
Ce forma e mai avantajoasa pentru mine pfa sau srl? Perieteanu Perieteanu Buna ziua, Urmeaza sa imi deschid o firma de decoratiuni facute de mine.Inca nu am ales forma juridica. Nu imi pot da seama ce e mai avantajos pentru mine ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos sa deschid un srl, un pfa sau ii? tampau gabriela tampau gabriela Am o constructie , gen pensiune cu 8 camera si baie proprie. As dori sa ofer spre cazare aceste camere. Ce este mai avantajos sa deschid un SRL, un PFA sau II? ... (vezi toată discuția)