Detin o societate comerciala inregistrata la Registru Comertului si care poarta demumirea unei firme care a existat pana in anul 2007, si care a fost vanduta de statul roman unor investitori straini , ocazie cu care, acestia au rebotezat aceea firma cu numele pe care ei il aveau in strainatate. Conform legii, daca o societate isi pierde numele, pe o perioada de 2 ani, acea denumire este blocata, iar dupa aceea data, oricine poate sa ceara de la Registrul Comertului sa poata folosi acel nume. Asa spune legea. Asa ca, la peste 5 ani de la data la care numele fostei firme a fost pierdut, eu am cerut la Registru Comertului acel nume, mi s-a aprobat, si mi-am infiintat o firma. L-a aproape 6 luni dupa ce firma a fost inregistrata, si in functiune, am primit o scrisoare de la conducerea firmei ce cumparase cu 8 ani in urma fosta societate, si mi-a adus la cunostinta ca, daca in termen de 15 zile nu voi renunta la numele firmei pe care il am acum, vor face plangere penala la adresa mea in baza Legii 11/1991, urmand ca dupa aceea, ei sa -si infiinteze o firma propie cu aceea denumire.Intrebarea mea este: Sa cedez amenintarilor sau nu?Multumesc
Nu aveţi de ce să cedaţi şi nu puteţi fi învinuit de nimic. Rezervarea de nume aţi făcut-o respectând dispoziţiile legale, Registrul Comerţului prin organele sale v-a aprobat rezervarea de nume şi folosirea lui la constituirea unei societăţi, s-a pronunţat asupra cererii dumneavoastră de a constitui o societate cu această denumire. Dacă ar fi fost o denumire rezervată fiţi sigur că nu aţi fi primit-o.
Personal consider că este o intimidare sau o necunoaştere a legislaţiei societăţilor din România. Nu m-aş mira să primiţi chiar şi o ofertă pentru cedarea numelui ...
Conform art. 2 din legea amintită "Constituie concurenta neloiala, in sensul prezentei legi, orice act sau fapt contrar uzantelor cinstite ...". În condiţiile în care săvârşiţi fapte de natura celor prevăzute în art. 4 şi 5 din lege, se poate întradevăr să se solicite atragerea răspunderii, dar acesta este un alt subiect.
In niciun caz nu se vor putea indrepta impotriva dvs. cu o plangere penala...Ati fost de buna credinta, ati obtinut denumirea firmei in acord cu legea. Daca ar dori eventual sa ceara cuiva socoteala, acesta ar fi ONRC-ul, dar ma indoiesc sa acesta a eliberat rezervarea denumirii firmei fara respectarea ar. 39 alin. 9 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
Dilema?
stanbogdan23
Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare.
Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil ?
stanbogdan23
Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)