avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Denumire legala I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Denumire legala I.I.

Salut! Mi-am scos o rezervare de denumire pentru o intreprindere individuala. Denumire: Maria Minulescu - Marketer II. Pentru ca Maria Minulescu II, nu era disponibil. Iar initiala tatalui nu am vrut s-o folosesc. <<Ce treaba are denumirea intreprinderii mele cu tata?>>

M-am luat dupa legea 26/90, care la ART. 31 precizeaza:

(1) Firma unui comerciant, persoană fizică, se compune din numele comerciantului scris în întregime sau din numele şi iniţiala prenumelui acestuia.

(2) Nici o menţiune care ar putea induce în eroare asupra naturii sau întinderii comerţului ori situaţiei comerciantului nu poate fi adăugată firmei. Se vor putea face menţiuni care să arate mai precis persoana comerciantului sau felul comerţului său.

Detalii: "Marketer", in sensul pe care vreau sa-l folosesc in denumirea firmei, ar inseamna agent de vanzari care vinde pentru alte firme, pentru un comision. Iar acceptiunea generala a termenului este aceea de vanzator. "Marketer", derivat din "Marketing". Cum in limba romana nu exista un cuvant clar pentru "marketer", l-am folosit pe acesta. Iar activitatea principala pe care vreau s-o desfasor este bazata pe contract de comision.

Doamna de la O.R.C. mi-a zis ca nici intr-o mie de ani nu va accepta judecatorul delegat sa inregistreze firma cu aceasta denumire, si m-a pus pe ganduri. Ar fi legal ca judecatorul delegat sa nu-mi aprobe deschiderea intreprinderii cu denumirea Maria Minulescu Marketer II? Ce recomandari aveti?
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Maria_Minulescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:33, 29 Aprilie 2011
Evident, chiar ca nici intr-o mie de ani nu se va intampla sa inregistrati ceea ce doriti. Din pacate cand mai exista cineva inregistrat cu numele d-voastra, demarcatie se face prin initiala tatalui, iar daca si in acest caz mai exista cineva(s-a intamplat) se foloseste initiala mamei, dar numai in acest caz. Alte adaugiri in afara de numele persoanei in cauza precum si de initialele parintilor sunt strict interzise.
Alta opinie va rog. Si daca se poate bazata pe lege: Legea 26/90, Art. 31, Alineatul 2, A doua fraza.

Va multumesc
ART. 34
(1) Firma unui comerciant persoană fizică autorizată, respectiv a unei
întreprinderi individuale
se compune din numele şi, după caz, prenumele
comerciantului scrise în întregime sau din nume şi iniţialele
prenumelui/prenumelor acestuia, urmate de sintagma "persoană fizică
autorizată" sau PFA, respectiv "întreprindere individuală", scrisă în întregime.
(2) În cazul în care există identitate de nume şi prenume cu o altă persoană
fizică autorizată sau cu numele utilizat de o întreprindere individuală înregistrată
în registrul comerţului ori rezervată în vederea înregistrării, firma va fi
completată cu iniţialele prenumelui tatălui sau al mamei sau cu prenumele întreg
al acestora, iar dacă şi după completare se păstrează identitatea, se va adăuga o
altă menţiune care să identifice mai precis persoana sau felul comerţului său.
Din Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2594/C/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor
Merci mult, Marina! ;)
Libertatea de a alege un nume in Romania este prea pe scurt. Eu sunt din parere ca aceleas o mie de ani vor fi reduse in curand la 3 sau 4 ani, dupa anul 2014, data in care libertatea comerciala va fi mult mai mare in Romania. De ce nu faceti o SRL-D (debutant), faci un plan de afaceri si intocmesti cererea pentru cele 10 mii de euro nereembursabile. Poate ca iti a dat a idea buna doamna din ORC judetean. Esti mai tanar de 35 de ani?. Nu ai mai infiintat alta societatea comerciala de R.L.?. Faci-o!. Uitati-va aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire intreprindere individuala conform oug 44/2008 si legii 26/ 1990 Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Notiunea de [b]intreprindere individuala [/b]care apare in OUG 44/2008 este noua si nu este cuprinsa in legea 26/1990 art. 30 si 31. Cred ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Denumire ii Kellynda Kellynda Buna ziua! Intrebarea mea ar fi: Pe langa denumirea Intreprinderii Individuale + numele meu pot alege si un alt nume pentru reclama? (de exemplu ca si la ... (vezi toată discuția)
Numele pentru intreprindere familialara Mohdaljaraba Mohdaljaraba Bună,este normal ca pentru intreprindere familiala sa mi ceara cei de la onrc sa mi trecut tot numele complet? Am 3 prenume și plus mai trebuie scris ... (vezi toată discuția)