avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Numele pentru intreprindere familialara
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Numele pentru intreprindere familialara

Bună,este normal ca pentru intreprindere familiala sa mi ceara cei de la onrc sa mi trecut tot numele complet? Am 3 prenume și plus mai trebuie scris intreprindere familiala e aiurea sa scriu tot și nu ma lasa sa-l scriu prescurtat.Este scris in lege ca asa trebuie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mohdaljaraba , utilizator 14:04, 29 Ianuarie 2023
Se scrie întreg. Chiar asa de greu nu cred ca va e. Ca în buletin. Acolo nu apare prescurtat.
Legea nr. 265 din 22 iulie 2022
privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului

Art.52
(1) Firma unui profesionist persoană fizică ce are obligația de înregistrare în registrul comerțului cuprinde numele și prenumele acestuia, precum și forma de exercitare a activității economice, și anume persoană fizică autorizată ori întreprindere individuală.
...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa scrie pe site-ul oncr, nu înseamnă că pot pune prima literă pentru fiecare prenume?
NUME X Y Z întreprindere familială

Firma unei întreprinderi familiale cuprinde numele membrului de familie la iniţiativa căruia se înfiinţează întreprinderea familială, scris în întregime, sau din numele şi iniţiala prenumelui acesteia, la care se adaugă menţiunea "întreprindere familială", scrisă în întregime.

Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 265 din 22 iulie 2022
privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului

Art.52
(1) Firma unui profesionist persoană fizică ce are obligația de înregistrare în registrul comerțului cuprinde numele și prenumele acestuia, precum și forma de exercitare a activității economice, și anume persoană fizică autorizată ori întreprindere individuală.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire intreprindere individuala conform oug 44/2008 si legii 26/ 1990 Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Notiunea de [b]intreprindere individuala [/b]care apare in OUG 44/2008 este noua si nu este cuprinsa in legea 26/1990 art. 30 si 31. Cred ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Denumire legala i.i. Maria_Minulescu Maria_Minulescu Salut! Mi-am scos o rezervare de denumire pentru o intreprindere individuala. Denumire: Maria Minulescu - Marketer II. Pentru ca Maria Minulescu II, nu era ... (vezi toată discuția)
Denumire ii Kellynda Kellynda Buna ziua! Intrebarea mea ar fi: Pe langa denumirea Intreprinderii Individuale + numele meu pot alege si un alt nume pentru reclama? (de exemplu ca si la ... (vezi toată discuția)