Buna seara, am primit o amenda la un protest, in aceasta luna..desi am fost asigurata de jandarmi ca doar sunt legitimata ca masura de intimidare pentru restul protestatarilor..si datorita bunei mele intentii de a fi un cetatean corect, dupa 3 saptamani m-am trezit cu o amenda de 500 acasa.
Avocata ce s-a oferit sa ne ajute (suntem un grup de persoane in aceeasi situatie) nu si-a dat deloc interesul si a redactat o contestatie slaba, fara vreun motiv credibil pentru care am fost amendati, de aceea as avea mare nevoie de indrumarea altui avocat, care poate sa ne ofere un motiv plauzibil si rezistent cu care putem sustine un proces.
Sper sa mi se raspunda.
Buna seara, as dori putin ajutor din partea dumneavoastra.
La sfarsitul acestei luni ar trebui sa imi infiintez un PFA pentru a lucra in colaborare un alt PFA. M-am documentat despre ce este de facut in acest caz, insa am o mare nelamurire.
PFA va fi pe codul CAEN 8219, "functia" mea va fi de tehnoredactor, insa eu nu am aceasta specializare, nu am nici o diploma in domeniul secretariat sau tehnoredactare, desi am lucrat ca angajat la SRL pe acest post. Pot sa imi infiintez PFA fara specializare, sau e nevoie obligatoriu sa am una ?
Da, scuze de gresala :) ambele stiu ce inseamna insa am scris in graba.
Oricate date asi avea despre aceasta persoana, considerati ca sigur este o pacaleala, nu ?
Stiu ca ar fi fost vorba de niste bani pentru acest transfer de aceea am dorit mai multe pareri.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte si pentru ca nu ati lasat loc de indoiala in concluzia finala.
Cand voi mai avea intrebari, voi apela la dumneavoastra.
O zi frumoasa tuturor!
Daca era spam imi dadeam seama, am mai primit. Insa va spun ca nu este vorba de aceasta data. Eu doresc doar sa stiu practic raspunsul acelor intrebari, ma intereseaza concluzia din punct de vedere legal, nu presupuneri despre cine ar putea sau nu fi pers respectiva. In sensul ca eu nu am parte de nici un castig din acesti bani, e doar un ajutor, iar datele despre situatia de orfan sunt foarte exacte si clare din punct de vedere legal. Situatia este cat se poate de reala, insa nu stiu in ce masura se poate face acest transfer complet sau care sunt conditiile legale pentru acesta. De aceea va rog sa ma ajutati cu cateva impresi juridice daca cunoasteti. Multumesc mult pentru timpul acordat.
Buna ziua, am de curand o mare intrebare. Cineva m-a rugat sa ii transfer o suma mare de bani (vorbim de mil de dolari) din contul sau (banii depusi sunt depozitati de parintele decedat, pers in cauza este ofrana) in contul meu personal, pentru a o ajuta. Persoana este refugiata si nu are voie sa scoata acei bani.
Am dat mai multe detalii, in caz ca ajuta in vederea unei perspective mai amanuntite.
Am mai multe intrebari legate de acest subiect.
1. Se poate face aceasta tranzactie legal ? Din cate stiu, nu sunt acceptate transfere mari de bani.
2. Imi puteti oferi o definitie cat mai exacta a acestei expresii "foreign partener" ? Stiu ce inseamna insa sunt sigura ca in termeni oficiali are un anume inteles. Mi s-a precizat ca spun bancii de unde se face transferul ca sunt "foreign partener" si doresc sa inteleg pe deplin cu ce ma confrunt.
3. Se face acte in momentul tranferului ?
Apreciez foarte mult ajutorul dumneavoastra.
Si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, sunt noua pe forum si aici mi s-a parut adecvat.
O zi frumoasa si sper sa ma lamuriti!