Sunt nelamurita in legatura cu exprimarea perioadei de timp lucrat in conditii deosebite de munca de "pana la 10 luni".
De exemplu la pct. 178 din Ord 50/1990 / Scrisoare 382/MB/08.11.2000 e mentionat la litera a) : "pana la 10 luni/an in procent cuprins intre 70-100%".
Daca o persona a lucrat in perioada 01.07.1985 până la 30.05.1987 , cum i se acorda grupa 2 conform celor de mai sus?
Buna ziua,
Dorim sa desfasuram activitate de prepararea a mancarii la sediul clientului (caen 5621 - Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente). Activitatea se va desfasura doar sub aceasta forma, nu vom avea un sediu propriu pentru preparare mancare.
Va rog sa imi spuneti ce autorizatii sunt necesare pentru acest tip de activitate. Mai este nevoie de autorizatie DSV, DSP, Primarie, PSI?
Imi puteti spune va rog cateva detalii referitoare la formularul A:
- in prima parte a formularului la "Instanta" - ceinstanta se trece? cea din Romania sau din Germania?
- la pct 3 Temeiul de competenta a instantei, corect este codul 01 :domiciliul paratului" sau 13 "domiciliul creditorului obligatiei de intretinere"
- la pct. 4 Caracterul transfrontalier al cauzei - tara instantei judecatoresti este Germania sau Romania?
Impreuna cu formularul A se depun si inscrisuri care stau la baza cerereii de somatie europeana?
Avem de recuperat o suma de la o persoana juridica din Germania. Am efectuat transport de marfa pentru societatea din Germania.
Cererea de somatie europeana de plata trebuie depusa la o instanta in Romania sau in Germania?
Buna ziua,
O persoana a lucrat in perioada 1996 - 2018 ca si sofer pe masina mai mare de 10 tone.
Poate beneficia de grupa 2 de munca pentru perioada lucrata pana in 01.04.2001 in baza unei adeverinte eliberate de angajator conform ordin 50/1990 pct 208 sin anexa 2? Angajatorul trebuia sa fi obtinut vreun aviz de la ITM? Angajatorul trebuia sa plateasca CAS specific pentru grup 2?
Buna ziua dl Popa,
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu scrisorile:
Scrisoarea nr. 5782/05.07.1991
Scrisorile nr. 152/DA/18.07.1995
Scrisoarea nr. 2704/DA/11.10.1995,
Scrisoarea nr. 96/12.04.1996
Am nevoie de completarile la Ordinul 50/1990 pentru acordarea grupei 2 de munca pentru un sofer de mare tonaj.
Va rog daca puteti sa imi trimiteti pe mail: ramona_m24@yahoo.com
Ce analize efectueaza pentru angajare un sofer de cateogoria B care transporta marfa cu o autotutilitara pana in 3,5 tone?
Este suficient sa obtina fisa de aptitudini - medicina muncii si avizul psihologic sau trebuie si avizul medical?
Va rog sa imi spuneti care este cadrul legal