avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sofer grupa 2 de munca perioada pana in apr 2001
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sofer grupa 2 de munca perioada pana in apr 2001

Buna ziua,
O persoana a lucrat in perioada 1996 - 2018 ca si sofer pe masina mai mare de 10 tone.
Poate beneficia de grupa 2 de munca pentru perioada lucrata pana in 01.04.2001 in baza unei adeverinte eliberate de angajator conform ordin 50/1990 pct 208 sin anexa 2? Angajatorul trebuia sa fi obtinut vreun aviz de la ITM? Angajatorul trebuia sa plateasca CAS specific pentru grup 2?
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
ram24, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 14 Aprilie 2021
Ca sa puteti beneficia de grupa de munca, angajatorul dvs trebuia sa intocmeasca documentatii cerute de legislatia in vigoare la data respectiva, sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupa de munca, iar dvs. trebuia sa fiti nominalizat pe loc de munca/ post de lucru/ meserie incadrata in grupa de munca.

Daca activitatea se desfasura intr-o grupa de munca, angajatorul trebuia sa plateasca c.a.s corespunzator pentru grupa respectiva.
Adeverinta emisa de angajator trebuie sa mentioneze baza legala de acordare a grupei de munca. La adeverinta, trebuie sa anexeze copie xerox dupa documentul intern conform caruia persoana a fost nominalizata ca beneficiar de loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa 2 de munca Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Care este baza legala actuala care reglementeaza grupele de munca? Un fost angajat, care in momentul de fata doreste sa se pensioneze, ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca respinsa pe motiv ca functia de strungar nu se regaseste in temeiurile legale invocate in adeverinte eagle_free eagle_free Buna seara! Unchiului meu i-a fost respinsa cererea de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei, pe baza grupei a II-a de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Grupele de munca dupa 01.04.2004 sasviorel sasviorel In perioada 01.04.2001 - 18.06.2003 am lucrat pe santier,in cartea de munca sunt trecute pe toata perioada sporurile inclusiv sporul de subtera 30%.Am ... (vezi toată discuția)