In perioada 01.04.2001 - 18.06.2003 am lucrat pe santier,in cartea de munca sunt trecute pe toata perioada sporurile inclusiv sporul de subtera 30%.Am solicitat un extras privitor la grupele de munca de la Somaj, in acel extras rezultand 3 luni de grupa I, iar pentru cealalta perioada conditii normale de lucru. Am lucrat in aceleasi conditii de lucru si consider ca pentru cealalta perioada trebuia sa fiu incadrat in cel putin Grupa a-II- a deoarece aveam lunar ore lucrate in subteran, spor de santier,spor de conditii grele.Va rog sa ma indruma-ti daca exista o posibilitate legala pentru obtinerea grupei de munca pe cealalta perioada . Va multumesc.
Firma unde ati lucrat este singura in masura sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte incadrarea in grupa de munca, cu conditia ca la firma sa existe documente scrise, intocmite la data primirii de catre firma a avizului ITM pentru incadrarea unor locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati in grupa de munca, care sa va nominalizeze ca lucrand in conditii deosebite sau conditii speciale de munca.
Documentul de nominalizare trebuie anexat la adeverinta emisa.
Conditii periculoase
mon73key
In perioada 01.04.2001 - 2003 am lucrat la CFR si am trecut pe cartea de munca spor conditii periculoase in suma de ... conform CCM, la fel ca si inainte de ... (vezi toată discuția)