avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupele de munca dupa 01.04.2004
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupele de munca dupa 01.04.2004

In perioada 01.04.2001 - 18.06.2003 am lucrat pe santier,in cartea de munca sunt trecute pe toata perioada sporurile inclusiv sporul de subtera 30%.Am solicitat un extras privitor la grupele de munca de la Somaj, in acel extras rezultand 3 luni de grupa I, iar pentru cealalta perioada conditii normale de lucru. Am lucrat in aceleasi conditii de lucru si consider ca pentru cealalta perioada trebuia sa fiu incadrat in cel putin Grupa a-II- a deoarece aveam lunar ore lucrate in subteran, spor de santier,spor de conditii grele.Va rog sa ma indruma-ti daca exista o posibilitate legala pentru obtinerea grupei de munca pe cealalta perioada . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:29, 16 Iulie 2017
Firma unde ati lucrat este singura in masura sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte incadrarea in grupa de munca, cu conditia ca la firma sa existe documente scrise, intocmite la data primirii de catre firma a avizului ITM pentru incadrarea unor locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati in grupa de munca, care sa va nominalizeze ca lucrand in conditii deosebite sau conditii speciale de munca.
Documentul de nominalizare trebuie anexat la adeverinta emisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea muncii in grupele de munca i-a, a ii-a respectiv speciala si deosebita conul conul Buna ziua, Va rog sa imi dati un raspuns la intrebarea de la sfarsitul prezentarii situatiei in care ma aflu: Am absolvit Institutul de Petrol si Gaze ... (vezi toată discuția)
Incadrare grupa ii de munca Brokeru22 Brokeru22 Mama lucreaza in cadrul unui Serviciu de Ambulanta. Munca desfasurata in perioada martie 1990-aprilie 2001 a fost incadrata in grupa II de munca, are ... (vezi toată discuția)
Lege pentru grupa popescuelena77 popescuelena77 Din 1975 am fost incadrata la D.C.S Centrul de calcul ca operator perforator, (1975-1977).Din 1977 am fost transferata in interes de serviciu la Ministerul ... (vezi toată discuția)