avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrarea muncii in grupele de munca I-a, a II-a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrarea muncii in grupele de munca I-a, a II-a respectiv speciala si deosebita

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un raspuns la intrebarea de la sfarsitul prezentarii situatiei in care ma aflu:
Am absolvit Institutul de Petrol si Gaze Ploiesti in anul 1986 si conform repartitiei, am lucrat la o intreprindere de foraj sonde intre sept. 1986 - mai 2006, cand am parasit intreprinderea prin demisie.
Recent am solicitat intreprinderii de foraj eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa perioadele in care am beneficiat de incadrarea muncii mele in grupele de munca I-a, a II-a , respectiv speciala sau cu conditii deosebite.
Am obtinut 2 adeverinte:
- prima adv. pentru perioada sept 1986 - 1990 prin care se adevereste ca mi-am desfasurat activitatea in conditiile grupei a II-a de munca, in proportie de 100%.
- a doua adv. prin care se adevereste ca perioada 1991 - aprilie 2001 mi-am desfasurat activitatea in conditiile grupei I-a de munca in proportie de 100 %.
- pentru perioada aprilie 2001 - mai 2006 intreprinderea de foraj si-a declinat competenta, indrumandu-ma catre Casa Teritoriala de Pensii.
M-am adresat CTP si am obtinut o adeverinta care expliciteaza pentru fiecare luna din perioada amintita numarul de zile lucrate in conditii deosebite sau in conditii normale. In explicitarea respectiva figurez cu unele luni in care am lucrat toate zilele lucratoare in conditii deosebite, in alte luni figurez ca lucrand toata luna in conditii normale, iar in alte luni figurez ca lucrand partial in conditii deosebite si partial in conditii normale.
Am facut o statistica a perioadei respective din care a rezultat ca in 60% din numarul de zile lucratoare figurez ca desfasurandu-mi activitatea in conditii deosebite si 40 % in conditii normale.
Mai fac urmatoarele precizari:
- Toata perioada sept 1986 - mai 2006 am lucrat-o efectiv la sonda ca inginer foraj / adj. sef formatie de foraj sonde / sef formatie foraj sonde / specialist foraj sonde, in regim de lucru 1 saptamana la sonda x 12-14 ore/zi @ 1 saptamana liber si am beneficiat de urmatoarele sporuri la salariu:
- spor de conditii grele
- spor de izolare
- spor de noapte
- spor de santier
- spor de conducere
- spor de munca in ture
Intrebarile la care va rog sa imi raspundeti sunt:
- Am sanse sa castig un proces intentat intreprinderii de foraj (eventual CTP) pentru recunoasterea perioadei 1986-1990 ca fiind lucrata in conditiile grupei I-a de munca 100% (fata de grupa a II-a cum mi-a fost comunicata) si pentru recunoasterea perioadei aprilie 2001 - mai 2006 ca fiind lucrata 100% in conditiile grupei speciale 100% ?
- Aveti cunostinta despre cazuri asemanatoare solicitate in favoarea / defavoarea reclamantului ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Calculare vechime alexbv11 alexbv11 Buna Ziua! Daca am o vechime de 23 de ani intr-o fosta intreprindere care producea armament, iar dupa 23 de ani vechime mi s-a eliberat o adeverinta in anul ... (vezi toată discuția)
Neacordare grupa 1 Ligia1 Ligia1 As avea 2 intrebari: 1)Pentru perioada 2006-2016, inginerii supervizori care lucreaza efectiv la sonde in foraj se incadreaza in conditiile de acordare a ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca chireatudor chireatudor In data de 15/06/2011 am depua la CTP Constanta o adeverinta eliberata de la societatea in care am lucrat, in care se adevereste ca am lucrat in grupa a-1-a de ... (vezi toată discuția)