avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculare vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculare vechime

Buna Ziua!
Daca am o vechime de 23 de ani intr-o fosta intreprindere care producea armament, iar dupa 23 de ani vechime mi s-a eliberat o adeverinta in anul 2007care imi recunoaste vechimea doar pe 10 ani(mentionez ca am lucrat in aceea intreprindere intre anii 1978-2001). Cum pot sa-mi obtin toate drepturile, prin instanta; si ce ar trebui sa cer?
Iar daca adeverinta care mi s-a eliberat specifica o anumita pozitie care era incadrata la conditii speciale de munca,iar acum ea a fost trecuta la conditii deosebite de munca care imi afecteaza iesirea la pensie, ce am de facut in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 3 Martie 2013
Cred ca vi s-a eliberat o adeverinta de grupa de munca pentru o perioada de 10 ani din cei 23 lucrati. In 2007 n-ati intrebat la fabrica de ce v-au dat adeverinta doar pe cei 10 ani?
Pentru perioada inainte de aprilie 2001, grupa de munca se acorda conform nominalizarilor efectuate de conducerea fabricii impreuna cu sindicatul, conform Ord.50/1990. Poate in restul perioadei ati avut un post pentru care nu s-a acordat grupa de munca.

Puteti solicita in instanta acordarea grupei de munca pentru toata perioada.
Perioada respectiva va figura ca fiind lucrat in conditii speciale de munca ... restul perioadei va figura ca find lucrate in conditii deosebite de munca .. ceea ce inseamna ca s-a reevaluat locul de munca si nu s-a mai incadrat in conditii speciale de munac ci in conditii deosebite de munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensie alexbv11 alexbv11 Buna Ziua! Daca am o vechime de 23 de ani intr-o fosta intreprindere care producea armament, iar dupa 23 de ani vechime mi s-a eliberat o adeverinta in anul ... (vezi toată discuția)
Incadrarea muncii in grupele de munca i-a, a ii-a respectiv speciala si deosebita conul conul Buna ziua, Va rog sa imi dati un raspuns la intrebarea de la sfarsitul prezentarii situatiei in care ma aflu: Am absolvit Institutul de Petrol si Gaze ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare kkarleta kkarleta Sunt nascuta in august 1969.Angajata la 1.12.1987.Am lucrat intr-o fabrica de armament in conditii speciale pana in iulie 2003(din care 2 ani gr 2 de munca si ... (vezi toată discuția)