avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pentru pensie

Buna Ziua!
Daca am o vechime de 23 de ani intr-o fosta intreprindere care producea armament, iar dupa 23 de ani vechime mi s-a eliberat o adeverinta in anul 2007care imi recunoaste vechimea doar pe 10 ani(mentionez ca am lucrat in aceea intreprindere intre anii 1978-2001). Cum pot sa-mi obtin toate drepturile, prin instanta; si ce ar trebui sa cer?
Iar daca adeverinta care mi s-a eliberat specifica o anumita pozitie care era incadrata la conditii speciale de munca,iar acum ea a fost trecuta la conditii deosebite de munca care imi afecteaza iesirea la pensie, ce am de facut in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:26, 2 Martie 2013
Trebuie sa intentati un proces. Industria armamentului era si este incadrata in conditii deosebite de munca. Atentie mare si la celelalte sporuri, ca de ex. de noapte, noxe, etc.
Ce scrie mai exact pe adeverinta primita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare vechime alexbv11 alexbv11 Buna Ziua! Daca am o vechime de 23 de ani intr-o fosta intreprindere care producea armament, iar dupa 23 de ani vechime mi s-a eliberat o adeverinta in anul ... (vezi toată discuția)
Date introduse in calculatorul pt. calcularea pensiei niccu niccu Buna ziua, In acel Calculator de la Casa de pensii postat pe Net,se introduce salalariul de pe Cartea de munca sau salariul Brut reiesit din Adeverinta ... (vezi toată discuția)
Incadrarea muncii in grupele de munca i-a, a ii-a respectiv speciala si deosebita conul conul Buna ziua, Va rog sa imi dati un raspuns la intrebarea de la sfarsitul prezentarii situatiei in care ma aflu: Am absolvit Institutul de Petrol si Gaze ... (vezi toată discuția)