avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Activitate cris99

Activitate cris99

Buna ziua,
Va rog frumos, daca se poate sa ma lamuriti asupra unui aspect : daca
am dobandit un apartament de la o batrana prin act de vanzare cumparare cu clauza ca pana decedeaza sa am grija de ea si sa ii asigur cele necesare traiului, in ce masura pot instraina acum imobilul? Daca eu nu mai pot avea grija de ea, si ea este de acord sa il instraineze altcuiva, se poate? Si daca da, care este forma legala de a instraina atat bunul, cat si grija fata de batrana?
Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune intarziata
Multumesc frumos!
Buna ziua,.

Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut nicio succesiune atunci. Deci acum ar trebui sa facem 2 succesiuni, una dupa bunic si una dupa bunica.
As dori sa stiu care sunt demersurile si actelenecesare pt a face aceste succesiuni si care ar fi costurile .
Mostenirea este terenul si casa unde au locuit bunicii.
Deasemenea, mama vrea sa cedeze mostenirea in favoarea mea si a fratelui meu, dorind sa ne faca act de vanzare cumparare.

Va multumesc frumos anticipat!
multumesc frumos!
Imi puteti spune, va rog cat dureaza formularea acestei hotarari de catre instanta?
Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere. Anul trecut am fost prinsa pe RATB fara abonamentul valabil asupra mea, mi s-a intocmit PV pe care ulterior l-am contestat la judecatorie. Am depus toate docum solicitate, urmand sa aiba loc sedinta in lipsa prezentei mele. Intrand pe portaljust am observat ca dosarul a fost suspendat ca urmare a neindeplinirii de catre mine a unei obligatii puse in sarcina mea.
În temeiul art.1551 alin.1 C.pr.civ., suspendă judecarea cauzei având ca obiect plângere contravenţională privind pe contestatoarea X, în contradictoriu cu intimata Regia Autonomă de Transport Bucureşti, ca urmare a neîndeplinirii de către contestatoare a obligaţiei fixate în sarcina sa. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.03.2013.
.
Cum ar trebui sa procedez pentru a afla ce anume mi s-a pus in vedere si nu am facut? Am mers la judecatorie la arhiva si mi s-a spus ca dosarul se afla inca la judecator pt a formula hotararea, dar oare cat dureaza aceasta formulare? Si voi putea avea cale de atac ulterior pronuntarii hotararii?
Multumesc frumos!