avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_24

Activitate Alex_24

tocmai asta e problema, posibilitate are, cu vointa sta mai prost!

aveti ideie in baza carei lege se poate actiona in instanta? am vorbit acum cateva zile cu un avocat care imi spunea ca nu am nici o sansa din cazua contractului de creditare prin care am acceptat sa fiu girant .....
Buna, in urma cu cativa ani am girat un fost coleg pentru un credit, acesta nu si-a platit ratele iar in momentul de fata suntem executati amandoi. Este vreo modalitate prin care as putea recupera banii de la persoana pe care am girato?
Multumesc!
Răspuns la discuția Popriri salariu
Da stiu ca se poate face contestatie, stiu si ca pot ajunge la 1/2 din salar, eu doresc sa aflu daca e vreo metoda legala (inafara de plata integrala) prin care as putea cere renuntarea la poprire si plata unei rate lunare
Discuție Popriri salariu
Buna, am doua popriri pe salariu, care insumate echivaleaza cu 1/2 din salariul meu net. Una dintre ele este de la un credit la care sunt girant iar cea de a doua al unui credit pe care am ajuns in imposibilitatea de-al mai platii. In momentul de fata ma intereseaza daca cea venita pe urma creditului meu se poate retrage in urma unei intelegeri/contract/ sau orice alta metoda cu socetatea care a dispus urmarirea mea in vederea executarii silite? Am contactat atat executorul care a dispus propirea cat si socetarea de recuperari () cerand acest lucru si am fost trimis de la unul la altul fara nici un rezultat concret, ambele parti aruncand pisica in gradina celeilalte. Doresc sa se retraga poprirea datorita faptului ca 1/3 din slariu este o suma destul de mare (mai bine de jumate din chiria pe care o platesc pentru apartament).
Discuție Girant poprit
Buna, in urma cu cativa ani am acceptat sa fiu girant al unui fost coleg de munca pentru a-si putea scoate un credit. Intre timp al meu fost coleg a uitat sa isi plateasca ratele si m-am trezit cu poprire. In urma unor mici investigatii proprii am aflat ca persoana pentru care m-am dus girant lucreaza bine merci la o firma + are si un PFA deschis pe numele lui. Ce as putea face pentru a fi el persoana executata? Stiu ca un girant este bun de plata daca titularul creditului nu plateste, dar nu e normal sa fie executat prima data titularul si abia pe urma girantul?
Multumesc!