avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt girantul unei persoane rau-platnice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt girantul unei persoane rau-platnice

Buna, in urma cu cativa ani am girat un fost coleg pentru un credit, acesta nu si-a platit ratele iar in momentul de fata suntem executati amandoi. Este vreo modalitate prin care as putea recupera banii de la persoana pe care am girato?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:48, 10 Iunie 2013
Salut, il poti da in judecata, ca sa il oblige instanta sa iti restituie tot ce platesti pentru el.
Da, exista aceasta posibilitate. Dupa ce in calitate de girant veti achita creditul, dobanzile si penalitatile aferente, puteti deschide o actiune in instanta pentru recuperarea sumelor achitate. Din moment ce nu are posibilitati pentru a achita creditul acum, probabil ca si atunci cand va fi executat silit ca urmare a hotararii judecatoresti, veti recupera foarte greu suma respectiva.
Cu actiune in instanta. obtineti titlu executor, si ori va da banii de bunavoie, ori apelati la un executor.
tocmai asta e problema, posibilitate are, cu vointa sta mai prost!

aveti ideie in baza carei lege se poate actiona in instanta? am vorbit acum cateva zile cu un avocat care imi spunea ca nu am nici o sansa din cazua contractului de creditare prin care am acceptat sa fiu girant .....
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
Alex_24, utilizator
cautati un Avocat cu cunostinte de drept. Baza legala este codul civil, dreptul de regres al garantului fata de debitorul principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)