avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant poprit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant poprit

Buna, in urma cu cativa ani am acceptat sa fiu girant al unui fost coleg de munca pentru a-si putea scoate un credit. Intre timp al meu fost coleg a uitat sa isi plateasca ratele si m-am trezit cu poprire. In urma unor mici investigatii proprii am aflat ca persoana pentru care m-am dus girant lucreaza bine merci la o firma + are si un PFA deschis pe numele lui. Ce as putea face pentru a fi el persoana executata? Stiu ca un girant este bun de plata daca titularul creditului nu plateste, dar nu e normal sa fie executat prima data titularul si abia pe urma girantul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:51, 12 Aprilie 2013
Verificati contractul pe care l-ati semnat in calitate de girant. Cel mai probabil ati renuntat la beneficiul de diviziune si de discutiune. Asta inseamna ca dvs veti putea fi urmarit de creditor in locul debitorului initial, fara a exista o ordine (intai debitorul si apoi girantul).

Creditorul are dreptul de a-si recupera suma (initiala, dobanzi, penalizari, alte costuri) si va executa pe cel solvabil.

Puteti insa indica executorului locul de munca si datele de identificare ale PFA -ului debitorului, numai ca asta nu va va scoate pe dvs din calcul, pentru ca acel credit a fost declarat scadent si se incearca recuperarea.

Nu e vorba sa mai fie platite lunar niste rate, ci de recuperarea intregii sume. Executand 2 persoane, suma se va recupera mai repede, ceea ce binenteles ca satisface interesul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la giranti aleb aleb Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: In urma cu 1 an sau 2 , o ruda de-a mea impreuna cu un coleg au mers ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit FENINA FENINA Pentru un credit contractat la un CAR IFN, neplătit la timp s-a dat dosarul la executor, obligați să plateasca sunt titularul contractului și ... (vezi toată discuția)
Executare silita rate tati_sorin2000 tati_sorin2000 Buna ziua,sunt pensionar si un fost coleg tot pensionar m-a rugat s-al girez,pentru un inprumut.El nu a platit ratele la timp si am primit o adresa, de la un ... (vezi toată discuția)