avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Executare silita credit
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Executare silita credit

Pentru un credit contractat la un CAR IFN, neplătit la timp s-a dat dosarul la executor, obligați să plateasca sunt titularul contractului și giranții.
Care ar fi posibilitatea prin care girantii să nu fie nevoiti să plătească. Titularul contractului nu poate achita integral suma. Titularului i se va face proprirea pe salariu. Ar putea fi o soluție un mediator sau cum s-ar putea rezolva?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:06, 10 Iulie 2015
Solutia prin mediator este posbila doar daca, aveti si acordul creditorului si al executorului.Daca titularul creditului nu are posibilitatea restituirii imprumutului,atunci executorul la cererea creditorului se poate indrepta impotriva girantilor, acesta si este rolul girantilor , de a garanta plata creditului daca,titularul nu este solvabil.
@Fenina, intrebare : Girantii, prin contractul semnat, au renuntat la beneficiul de discuţiune? Daca au renuntat, atunci nu pot opune nimic, trebuie sa plateasca si ulterior sa se indrepte in regres impotriva debitorului principal.

PS. In acest caz, dpmdv, mediatorul nu are ce sa medieze, aici este vorba de optiunea creditorului.
Medierea poate avea loc și în etapa executării silite. Debitorul poate invita la mediere creditorul pentru discuții și închieeerea unei înțelegeri, astfel încât să nu fie executați giranții .
@trandafir2 : în general contractele de credit conțin clauze de adeziune, astfel că giranții nu pot renunța la beneficiul de discuțiune ori la alt beneficiu prevăzut de lege.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
legally_aid a scris:

în general contractele de credit conțin clauze de adeziune

Asa este, in general, insa eu nu imi permit sa presupun, ci trebuie sa stiu exact, da ori ba. Daca este da, atunci raspunsul pentru user este clar si simplu. Nu? :)
Un contract de credit cu giranti platitori, mai ales cand este incheiat de specialisti cum este cazul unui IFN , nu poate contine clauze cum ar fi beneificiul de diviziune si/sau discutiune deoarece,ar diminua foarte mutl efectele contractului fata de girantii platitori precum si obligatiile de plata ale acestora in cazul neplatii de catre deitbtor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant poprit Alex_24 Alex_24 Buna, in urma cu cativa ani am acceptat sa fiu girant al unui fost coleg de munca pentru a-si putea scoate un credit. Intre timp al meu fost coleg a uitat sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Beneficiul de diviziune si discutiune in contractul de vanzare-cumparare mia7761 mia7761 BUNA ZIUA URMEAZA SA INCHEI CU UN FURNIZOR UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU EXECUTARE SUCCESIVA, CAND -LAM CITIT AM DAT PESTE UN ART CARE MA OBLIGA ... (vezi toată discuția)