avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta de la giranti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta de la giranti

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: In urma cu 1 an sau 2 , o ruda de-a mea impreuna cu un coleg au mers giranti pentru un prieten- credit de la CEC. Persoana care a contractat creditul a decedat si am aflat astazi ca acesta nu platise nici o rata pentru restituirea imprumutului. Ce se intampla in acest caz?
Girantii sunt obligati sa restituie ei imprumutul sau pot sa faca contestatie la executare sau o alta actiune pt ca banca sa se indrepte impotriva mostenitorilor debitorului decedat?
Li se va infiinta poprire pe salariu?
Acestia vor putea sa se indrepte impotriva mostenitorilor debitorului decedat?
Va multumesc pentru disponibilitate!
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 12:10, 1 Noiembrie 2012
Creditorul decide daca se va indrepta impotriva girantilor sau a mostenitorilor ori impotriva tuturor deodata. Conteaza totdata si conditiile in care s-a semnat contractul de credit (daca s-a renuntat sau nu la befeficiul de diviziune/discutiune desi tind sa cred ca s-a renuntat).
Daca vor fi executati si girantii acestia se vor putea indrepta la randul lor impotriva mostenitorilor pentru recuperarea sumelor platitte catre banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit FENINA FENINA Pentru un credit contractat la un CAR IFN, neplătit la timp s-a dat dosarul la executor, obligați să plateasca sunt titularul contractului și ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)