avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate VeleaCorina

Activitate VeleaCorina

dar are voie sa ma oblige sai dau banii mai repede decat termul prevazut in sentinta?


Am primit sentinta de mai jos si as vrea sa stiu daca nas plati daunele morale ce sar putea intampla?si in cat timp trebuie sa platesc daunele morale?pt ca din cate am inteles eu in sentinta data in 2 ani si 4 luni ar trebui sa achit daunele morale dar eu am primit scrisoare de la vatamat si imi cere sa ii achit daunele morale sapt asta.ce as putea face in situatia asta?sper sa imi raspundeti la aceasta intrabare si scuzati deranju


Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 C.p.p. respinge cerea de schimbare a încadrării juridice formulată de partea civilă din infracţiunea prev. de art. 180 alin. 2 C.p. în infracţiunea prev. de art. 182 alin. 2 C.p. În temeiul art. 180 alin. 2 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de: - 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a-II-a, lit b) Cod penal pe durata şi în condiţiile art. 71 alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 81 C. pen, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, în condiţiile art. 82 C. pen. În temeiul art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 şi 84 C.pen., în sensul că, săvârşirea în termenul de încercare a unei infracţiuni intenţionate, are drept urmare revocarea suspendării condiţionate, cu consecinţa executării în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru infracţiunea ulterioară, respectiv că dacă, până la expirarea termenului de încercare inculpatul nu a stabilit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa va dispune revocarea suspendării pedepsei, dispunând executarea pedepsei. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 14 şi 346 alin.1 Cod procedură penală, raportat la art. 998, 999 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 1500 euro cu titlu de daune morale. Respinge in rest acţiunea civilă ca neîntemeiată. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror, pentru inculpat şi partea civilă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 01.10.2012.
Document:

Buna ziua .prietenul meu a avt un proces cu un individ......si s-a decis sai plateasca iar decizia a fst k prietenul meu a primit 4 luni cu suspendare si sai plateasca 2.500 euro ..ce se inampla daca el nu i plateste aceasta suma ..tin sa precizez k iubitul meu a fst in legitima aparare dar avocatul lui la pus sa recunoasca ca el e vinovat desi nu el a inceput/ as dori un raspuns va rog frumos
Pe decizia mamei mele la punctu C scrie ca drepturile au fost stabilite din data de 18.12.2012,dar ei ia venit pensia doar de cand a venit decizia din 14 februarie 2013 .As vrea sa mi explica ti cum e .situatia.
Buna seara,mama mea a bagat actele pentru pensia anticipata in decembrie 2012 iar decizia ia venit in 14 februarie 2013 si pensia a venit doar de cand a primit decizia.As dori sa stiu daca banii trebuia sa i primeasca de cand a bagat actele sau doar de cand a venit decizia?